Na kritiek nu steun: "Ik zou dolblij zijn met een Bassey naast me"

4 februari 2023, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer heeft er vertrouwen in dat de samenwerking tussen Ajax en Calvin Bassey alsnog een succesverhaal wordt. De centrale verdediger werd afgelopen zomer voor maximaal 26,5 miljoen euro overgenomen van Rangers, waarmee hij de duurste verdediger van de Amsterdammers aller tijden werd. De verwachtingen die bij zo'n prijskaartje horen, heeft Bassey vooralsnog niet waargemaakt.

Bassey kent een lastige start bij Ajax. De linkspoot is aan de bal onrustiger dan je van een Ajax-verdediger zou mogen verwachten en laat verdedigend ook net wat te veel steken vallen. In de laatste periode onder Alfred Schreuder verhuisde Bassey van het hart van de verdediging naar de linkerkant. Op die positie kreeg vorige week bij het debuut van John Heitinga tegen Excelsior (1-4) Owen Wijndal de voorkeur, wat betekende dat Bassey genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. Als invaller kwam hij tien minuten voor tijd binnen de lijnen.

De start van Bassey in Amsterdam valt tegen, maar De Boer ziet het nog altijd zitten in de fysiek sterke verdediger. "Ik denk dat hij een heel goede linker centrale verdediger is. Ik zou dolblij zijn met een Bassey naast me, want hij is zó snel. Alleen aan de bal moeten ze hem helpen. Johan Cruijff zei weleens gekscherend dat de mensen om je heen er verantwoordelijk voor zijn hoe goed je speelt. Zo moet Ajax zo'n jongen ook helpen, want Bassey heeft veel wapens", zo vertelt De Boer in een interview met De Telegraaf.

Meer steun

Bassey heeft de afgelopen maanden met de nodige kritiek te maken gehad, maar ontving recentelijk ook steun uit onverwachte hoek. Willem van Hanegem gaf twee weken geleden in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de verdediger verkeerd wordt gebruikt. Centraal achterin kan hij veel beter uit de voeten dan als linkervleugelverdediger, stelde hij. "Dat is niet waar zijn kwaliteit ligt. Hij kan verdedigen en een middenvelder aanspelen, dat lukt hem wel hoor. Bassey moet in zijn kracht spelen. Kort op de spits, tegenstanders opvreten. Dat kan hij, dat zie je gewoon. Maar bij Ajax gaat het slecht en dan vinden ze vaak een zondebok."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is bassie nog niet weg de KNEUS ook zoon zomer mis koop van ajax

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Frank doe je best !

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bassie is ook een kneus

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lachwekkend, geloof je het zelf?.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen