Hij is los: eerste Al Nassr-goal Ronaldo direct een belangrijke

3 februari 2023, 18:22   Bijgewerkt: 3 februari 2023, 18:32

Cristiano Ronaldo heeft na drie wedstrijden zijn eerste doelpunt in het shirt van Al Nassr op zijn naam staan. Het was direct een belangrijke, want door in de 93e minuut de 2-2 binnen te schieten redde de Portugees een punt voor de koploper van Saoedi-Arabië. Ronaldo maakte zijn eerste treffer vanaf de penaltystip.

Toen de bal diep in blessuretijd op de stip ging, was het uiteraard niet de vraag wie de penalty zou nemen. Ronaldo ging achter de bal staan, zette de keeper op het verkeerde been en schoot uiterst beheerst binnen. Hij tekende daarmee voor de eindstand van 2-2, nadat zijn ploeg eerder twee keer op achterstand had gestaan tegen Al-Fateh, de nummer zes van de Saoedische competitie.

Al Nassr zelf blijft door het behaalde punt bovenaan staan. Nummer twee Al Shabab heeft inmiddels evenveel punten (34), maar een slechter doelsaldo en bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Ook de nummers drie, vier en vijf hebben Al Nassr nog in het vizier, met een achterstand van respectievelijk twee, drie en vier punten.

Eerste weken Ronaldo

Voor Ronaldo is de ban nu eindelijk gebroken, nadat zijn eerste twee officiële wedstrijden nog geen doelpunt opleverden. Hij stond negentig minuten op het veld toen zijn ploeg met 1-0 won van Al-Ettifaq, maar ook toen het in de beker werd uitgeschakeld door Al-Ittihad (3-1). Overigens had Ronaldo eerder wel al gescoord (twee keer) in het oefenduel van Al-Nassr tegen Paris Saint-Germain, dat in een 5-4 nederlaag eindigde.