'Topspits van 100 miljoen op imposant verlanglijstje Ten Hag'

3 februari 2023, 18:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United versterkte zich afgelopen maand op huurbasis met Wout Weghorst, maar zal komende zomer opnieuw de markt op moeten voor een spits. De club van Erik ten Hag heeft daarvoor al meerdere grote namen op het oog. De laatste toevoeging aan het lijstje, Victor Osimhen, zal echter wel meer dan honderd miljoen euro gaan kosten. 

Dat schreef de internationale tak van ESPN vrijdagmiddag. De 24-jarige Osimhen maakt al enkele jaren indruk in het shirt van Napoli, maar heeft dit seizoen zijn doelpuntenaantal van vorig jaar (veertien competitiegoals) al na zestien wedstrijden geëvenaard. Bovendien stevent zijn club in rap tempo op de landstitel af en is het dus niet vreemd dat er veel interesse is voor de topscorer. Naast United is ook Paris Saint-Germain in de race voor de Nigeriaan, die dus beslist niet goedkoop zal zijn.

Maar ook de andere namen op het verlanglijstje van United en Ten Hag zijn niet de minste. Afgelopen zomer - voor Weghorst kwam - deed de club pogingen om Harry Kane van Tottenham Hotspur en Benjamin Sesko van RB Salzburg over te nemen. Laatstgenoemde vertrekt komende zomer naar RB Leipzig, maar het is niet uitgesloten dat de club zich opnieuw voor Kane zal melden. Bovendien komt er met Dusan Vlahovic mogelijk nog een topspits beschikbaar. De kans bestaat dat Juventus de Serviër zal moeten verkopen, als gevolg van de vijftien punten aftrek in de Serie A.

Wout Weghorst

Tot een van deze spelers United moet gaan versterken, is het Weghorst die die rol mag invullen. De Nederlandse spits zag zijn verhuur aan Besiktas vroegtijdig afgebroken worden, zodat United hem het tweede halfjaar kon huren van het naar de Championship gedegradeerde Burnley. Ten Hag liet zijn landgenoot tot dusver in iedere wedstrijd starten, wat Weghorst een week geleden uitbetaalde met zijn eerste treffer in dienst van Manchester United. 

Zie ook: Video van eerste maanden Ten Hag bij Man United gaat viraal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen