Cambuur heeft 'luxeprobleem': "Maar laten we Ajax niet onderschatten"

3 februari 2023, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur krijgt zondagmiddag bezoek van regerend landskampioen Ajax. Vaak was er weinig reden om hoopvol naar dat duel toe te leven, maar dit jaar is dat mogelijk anders. Sterker nog: het was niet iemand van Ajax, maar Cambuur-trainer Sjors Ultee die voorafgaand aan het duel waakte voor onderschatting. 

Als nummer zeventien van de Eredivisie is Cambuur zeker niet de favoriet, maar met enkele nieuwe versterkingen heeft de ploeg van Ultee nieuwe impulsen gekregen. Ben Rienstra, Navarone Foor en Bjørn Johnsen zitten voor het eerst bij de wedstrijdselectie, terwijl ook Mimoun Mahi als invaller zijn debuut kan gaan maken. "Keuzestress? Ik noem het liever een luxeprobleem", zei Ultee tegenover Omrop Fryslân.

Niet onderschatten

Vertrouwen is er dus volop in Leeuwarden, maar uiteraard is de verwachting niet dat de Amsterdammers zomaar even verslagen worden. "Ajax is gewoon een heel goede ploeg. Ze hebben het vermogen om al in de eerste helft een wedstrijd te beslissen. Op de counter geven ze wel eens iets weg, maar daar zullen ze wel voor getraind hebben."

Dat Ajax een slecht seizoen doormaakt en afgelopen weekend pas voor het eerst in acht wedstrijden weer drie punten wist te pakken, zegt Ultee niet veel. "Als je de spelers opsomt, is het een heel goede groep. En ik denk dat John Heitinga het goed heeft overgenomen, dus laten we ze niet onderschatten. Dat zou heel gek zijn. Maar de punten moeten komen. Dan maar tegen Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen