Nagelsmann gelooft dat PSG liegt over Mbappé: "Behoorlijk vaag"

3 februari 2023, 16:36

Het leek een enorme meevaller voor Bayern München: het zou in de heenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Champions League níét te maken krijgen met sterspeler Kylian Mbappé. Trainer Julian Nagelsmann is echter op zijn hoede. Hij gelooft niets van de berichtgeving van de tegenstander.

De berichtgeving over Mbappé schoot deze week alle kanten op. De aanvaller viel woensdagavond tegen Montpellier al na twintig minuten geblesseerd uit, maar volgens trainer Christophe Galtier was er geen sprake van een ernstige kwetsuur. Franse media kwamen een dag later met een heel andere update en stelden dat hij er enkele weken uit zou liggen. Dat bericht werd later op de dag weer bevestigd door PSG zelf: Mbappé zou in ieder geval de heenwedstrijd tegen Bayern München (op 14 februari) aan zich voorbij moeten laten gaan.

Lees ook: Blessure Mbappé ernstiger dan gedacht: CL-kraker onhaalbaar

Hoewel een officiële bevestiging van een club normaal gesproken alle twijfel moet wegnemen, was het bij Nagelsmann juist meer reden om achterdochtig te zijn. "Ik denk dat Mbappé helemaal niet afwezig zal zijn", zei hij vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie. "Ik weet niet wat hij heeft; het statement op de website van PSG was behoorlijk vaag. Ik bereid me voor op de wedstrijd alsof hij gewoon zal spelen", sprak de coach van de Duitse koploper.

Het tweeluik tussen Paris Saint-Germain en Bayern München is - samen met dat van Liverpool en Real Madrid - hét affiche van de achtste finales van de Champions League. Bayern speelt eerst nog tegen VfL Wolfsburg (uit) en VfL Bochum (thuis), voor het op dinsdag 14 februari om 21:00 uur op bezoek gaat in Parijs. PSG neemt het tot die tijd nog op tegen Toulouse (thuis), Olympique Marseille (uit, beker) en AS Monaco (uit). 

Lees ook: Bayern München komt eindelijk met goed nieuws over Mazraoui

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen