Barcelona vreest financiële strop en is in gesprek met drietal

3 februari 2023, 13:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft een eerste stap gezet om het contract van aanvaller Ousmane Dembélé te gaan verlengen. De Fransman ligt nog vast tot medio 2024 maar is aankomende zomer volgens een clausule in zijn contract voor 'slechts' 50 miljoen euro op te pikken in Camp Nou. Ook hoopt de club Sergio Busquets en Sergi Roberto de komende tijd langer aan zich te kunnen binden. 

Ousmane Dembélé

Dembélé kwam in 2017 voor een lieve som van 140 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar zijn eerste jaren in Barcelona waren geen onverdeeld succes. De bij het Franse Rennes opgeleide vleugelspeler kwam geregeld in het nieuws wegens game-sessies die tot diep in de nacht voortduurden. Toch bleef hij al die tijd aan in Camp Nou en is hij dit seizoen onder Xavi zeker van een basisplaats rechtsvoorin. Door de relatief lage verkoopclausule die komende zomer in werking treedt vreest Barcelona dat de vermogende clubs uit de Premier League er met Dembélé vandoor gaan. Daarom is richting het kamp-Dembélé de intentie uitgesproken om op korte termijn aan de onderhandelingstafel plaats te nemen voor een verlenging, meldt Mundo Deportivo

Sergio Busquets

Naast de Fransman hoopt Barcelona ook de huidige aanvoerder én de vice-aanvoerder langer aan zich te binden. Sergio Busquets (35) beschikt over een aflopende verbintenis maar wordt nog altijd zeer gewaardeerd op het middenveld door zijn voormalige ploeggenoot Xavi. De Spanjaard leek lange tijd op weg naar de MLS, waar David Beckham hem naar Inter Miami wilde halen. Nu het erop lijkt dat Lionel Messi komende zomer bij Paris Saint-Germain zal gaan blijven is dat echter minder interessant voor Busquets. Hij had naar verluidt nog graag één keer samengespeeld met de Argentijn met wie hij bij Barcelona jarenlang de successen aaneenreeg. Mocht Busquets inderdaad langer blijven dan spaart het nog altijd armlastige Barcelona mogelijk tientallen miljoenen uit die het anders in een vervanger van de routinier had moeten steken.

Lees ook: Slecht nieuws voor De Jong? 'Barça-trainer Xavi wil door met routinier'

Sergi Roberto

Ook kind van de club Sergi Roberto (30) zou voor een langer verblijf in Barcelona staan. De club deed de middenvelder annex rechtsback inmiddels een eerste voorstel voor een verlenging met één jaar waarbij zijn salaris gelijk zou blijven. Bovendien zou de nieuwe verbintenis automatisch verlengd worden met een extra seizoen als hij een vastgesteld aantal wedstrijden in actie komt. Mede door blessures kwam Roberto deze jaargang in twaalf wedstrijden in La Liga in actie. 

Lees ook: Vice-captain wil verlengen bij Barça

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

SkyeCar16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom nou....moet het altijd zo gaan...ieder keer weer...inloggen of weer melden....

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt wat een onzin he

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen