Opnieuw fraaie beloning voor onder Ten Hag opgeleefde Rashford

3 februari 2023, 12:41   Bijgewerkt: 3 februari 2023, 12:52

Marcus Rashford is in de Engelse Premier League uitgeroepen tot  Speler van de Maand januari. Voor de tweede keer dit seizoen werd de prijs toegekend aan de 25-jarige aanvaller, die sinds de komst van Erik ten Hag naar Manchester United een enorme opleving doormaakt. 

In september was Rashford ook al de gelukkige die er met de award vandoor mocht gaan. In januari speelde hij vier competitiewedstrijden voor de Red Devils waarin hij drie keer scoorde, waaronder de winnende treffer in het duel met Manchester City. Toch kon hij niet voorkomen dat United in de afgelopen maand punten verspeelde tegen Crystal Palace (1-1) en Arsenal (3-2 verlies).

Over het gehele seizoen kan Rashford geweldige statistieken overleggen, helemaal vergeleken met de magere oogst die hij in voorgaande seizoenen bij elkaar speelde. Na 31 duels in alle competities staat de teller nu op achttien doelpunten en acht assists. Tussendoor vond de rappe buitenspeler ook drie keer het net op het WK in Qatar, waarop hij met Engeland in de kwartfinale sneuvelde tegen Frankrijk. Ter vergelijking: een jaargang eerder kwam Rashford onder Ole Gunnar Solskjaer en diens opvolger Ralph Rangnick slechts tot vijf treffers, waarvan vier in 25 Premier League-duels. 

Met de opgeleefde Rashford als belangrijkste speerpunt gaat Ten Hag zaterdag op zoek naar revanche voor het recente puntverlies tegen Crystal Palace. Op Selhurst Park werd in de slotfase een 0-1 zege uit handen gegeven door een schitterende vrije trap van Michael Olise. Voorlopig staat de ploeg vierde op de ranglijst, in punten gelijk met Newcastle United dat over een beter doelsaldo beschikt. De achterstand op koploper Arsenal is na de nederlaag in het Emirates Stadium voorlopig niet te overbruggen. The Gunners hebben elf punten meer en bovendien nog een wedstrijd tegoed. 

Lees ook: Ongeslagen reeks Erik ten Hag door laat tegendoelpunt ten einde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen