FC Groningen neemt per direct afscheid van Mark-Jan Fledderus

3 februari 2023, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark-Jan Fledderus is niet langer de technisch directeur van FC Groningen. De 40-jarige oud-speler van de club lag de laatste weken hevig onder vuur vanwege de slechte resultaten van de club en de samenstelling van de selectie. FC Groningen heeft vrijdagochtend bevestigd dat het per direct afscheid neemt van Fledderus. 

Algemeen directeur Wouter Gudde legt op de clubsite uit hoe het vertrek van Fledderus tot stand is gekomen. "Wij zijn continue in gesprek met elkaar om te kijken wat er wel en wat er niet goed gaat. Zo ook weer na de afgelopen transferwindow. Voor ons was de conclusie dat er onvoldoende vertrouwen en perspectief is om de samenwerking voort te zetten. Dat vinden wij uitermate vervelend, want wij zijn Mark-Jan heel veel dank verschuldigd. Hij heeft ons in een financieel zeer moeilijke fase van de club enorm geholpen met hele goede transfers. Die credits verdient hij absoluut."

Ook de gewezen technisch directeur reageert op de website van FC Groningen op zijn vertrek. 'Alles wat ik bij de club heb gedaan, is maar met één doel geweest: het belang dienen van FC Groningen. Ik ben een vechter en een knokker en geef nooit op, maar ik begrijp ook dat op een bepaald moment de uitkomst kan zijn dat je uit elkaar gaat. Ik ben altijd strijdvaardig en had nog steeds de ambitie FC Groningen tegen de wind in vooruit te helpen, maar het houdt hier voor mij jammer genoeg op. FC Groningen zal voor mij altijd speciaal blijven, dat was ook de reden dat ik hier in 2019 naar toe ben gekomen. Ik gun oprecht alles en iedereen bij de club het allerbeste voor de toekomst', aldus Fledderus.

Afgezakt

Fledderus was sinds 2019 in functie in Groningen, dat hem destijds aanstelde nadat hij zijn eerste stappen in het vak van technisch directeur had gemaakt bij Heracles Almelo. Bij die club had hij in 2017 zijn loopbaan beëindigd. Tussen 2004 en 2008 kwam hij als speler uit voor de Groningers. De Trots van het Noorden viel onder Fledderus' technisch bewind de afgelopen jaren uit de subtop van de Eredivisie. De club had jarenlang een 'abonnement' op deelname aan de play-offs om Europees voetbal maar eindigde vorig seizoen onder Danny Buijs als twaalfde, waarna de trainer vertrok en Fledderus met Frank Wormuth een oude bekende uit zijn periode in Almelo aanstelde. Onder de Duitser beleefde FC Groningen een moeizame periode, waarna in november werd besloten vroegtijdig uit elkaar te gaan. 

Daarna deed Fledderus een poging een nieuwe trainer aan te stellen, maar nadat de komst van onder meer Dick Lukkien (FC Emmen) en Joseph Oosting (RKC Waalwijk) niet doorging besloot hij de onervaren assistent van Wormuth, Dennis van der Ree, de kans te geven het seizoen af te maken. Daarbij haalde hij een zestal versterkingen naar de Euroborg, maar die konden tot nu toe het verschil niet maken. De club staat nog altijd onderaan in de Eredivisie en moet flink aan de bak wil het degradatie ontlopen. Daarnaast was er intern veel onvrede met de stijl van leidinggeven van Fledderus, zo bleek eerder deze week nog uit een analyse van het Algemeen Dagblad.

Lees ook: 'Slang' Fledderus wordt keihard aangepakt: "Hij gaat over lijken"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goeie timing, net na de transferwindow. Gaat zeker helpen dan voor de rest van dit seizoen.👍

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dat zagen we niet aankomen.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, Hij heeft Groningen veel geld opgeleverd en is volgens mij een harde meer eerlijke TD. sinds hij bij Heracles is vertrokken is het daar ook minder gegaan (al begon het al na die fantastische voorzitter Smit)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen