Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Eeuwige spitsendiscussie bij Feyenoord: "Rouleren is waardeloos"

Eeuwige spitsendiscussie bij Feyenoord: "Rouleren is waardeloos"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

3 februari 2023 – Feyenoord leeft als koploper in de Eredivisie toe naar de topper van aanstaande zondag, als PSV zich meldt in De Kuip. Daarbij is andermaal de vraag of trainer Arne Slot in de punt van de aanval kiest voor Santiago Giménez of toch Danilo weer een basisplaats toebedeelt. 

De situatie doet voormalig Feyenoord-spits Piet Keur denken aan die van vorig seizoen, toen Cyriel Dessers en Bryan Linssen elkaar steeds afwisselden. Tegenover De Telegraaf zegt Keur dat de reden van het continue stuivertje wisselen duidelijk is: "Danilo en Gimenez overtuigen Slot gewoon niet, anders had hij al een keus gemaakt." Uit ervaring weet Keur wat dat doet met een spits. "Je wilt scoren, dus spelen, en het liefst de hele wedstrijd omdat je weet dat in de slotfase de grote kansen komen als de tegenstander moe wordt. Nee, die verhalen dat je je concurrent speeltijd gunt, is onzin. Dan ben je lijp."

Keur krijgt bijval van Harry van der Laan, die eveneens in het verleden als spits actief was in Rotterdam-Zuid. "Dat rouleren is waardeloos voor een spits", weet Van der Laan. Hij wijst op spelers als Gernot Trauner, David Hancko en Orkun Kökcü, die wél zeker zijn van een plaats bij de eerste elf van Slot. "Voor een spits geldt hetzelfde: als je voldoet, speel je."

Danilo leek met drie basisplaatsen op rij na de WK-break de strijd in zijn voordeel beslecht te hebben, maar in de laatste twee Eredivisieduels met NEC (2-0) en FC Twente (1-1) koos Slot tóch weer voor zijn concurrent Giménez. In Enschede betaalde zich dat terug met een rake kopbal van de Mexicaan, die tegen NEC de strafschop versierde waaruit de tweede treffer werd gemaakt. Heeft hij de strijd voorlopig in zijn voordeel beslist? "Ik denk dat Gimenez na een aanpassingsperiode nu meer balans heeft gevonden tussen het vervullen van zijn defensieve taken en scoren", zegt Van der Laan. Keur sluit zich daar bij aan. "De Mexicaan is doelgerichter en scoort gemakkelijker en dat is toch het belangrijkste voor een spits. En voor zijn trainer."

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd