Pijnlijk: AC Milan heeft Dest en Zlatan niet nodig tegen Spurs

3 februari 2023, 07:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AC Milan schrijft Sergiño Dest (22) niet in voor het Champions League-toernooi. De regerend landskampioen van Italië heeft de Amerikaanse Nederlander niet nodig in de Europese wedstrijden die het na de winterstop speelt. Ook Zlatan Ibrahimovic komt niet voor op de spelerslijst die de club indient bij de UEFA. 

Dat wist journalist en transferspecialist Fabrizio Romano donderdagavond te melden. In plaats van Dest wordt Malick Thiaw wél aangemeld voor de wedstrijden die de club in de tweede seizoenshelft in het grootste Europese toernooi gaat spelen. In de achtste finale is het elftal van trainer Stefano Pioli gekoppeld aan Tottenham Hotspur

Dest wordt dit seizoen door de Milanezen gehuurd van FC Barcelona, waar hij onder trainer Xavi niet veel kansen op speeltijd leek te gaan krijgen. De Spaanse club nam hem in 2020 nog voor een bedrag van 21 miljoen euro over van Ajax, waar hij op jong leeftijd indruk maakte in Europa. In Milaan maakt hij dit seizoen mede door blessures vrijwel nooit een hele wedstrijd vol. Afgelopen weekend ontbrak Dest nog in het verloren thuisduel met Sassuolo (2-5). 

Zlatan

Behalve Dest is ook Zlatan Ibrahimovic niet van de partij als de knock-outfase van de Champions League later deze maand van start gaat. De 41-jarige Zweed speelde dit seizoen nog geen minuut maar werkt hard aan zijn rentree. Woensdag kwam nog naar buiten dat hij zich richt op het duel met Torino op 10 februari. Extra pijnlijk: daarbij werd tevens gemeld dat de routinier vooral hoopte in de Champions League van waarde te kunnen zijn voor de club. 

Lees ook: Goed nieuws voor Wijnaldum; Zlatan prikt datum voor rentree

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen