Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van der Sar wil zich bij Ajax bemoeien met technische zaken: 'Afgegleden'

Van der Sar wil zich bij Ajax bemoeien met technische zaken: 'Afgegleden'

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 februari 2023 – Ajax stelde met John Heitinga donderdag een nieuwe trainer aan voor de rest van dit seizoen, maar daarmee zijn de problemen in de Johan Cruijff Arena niet voorbij. Juist door die aanstelling is de komst van een nieuwe technisch directeur belangrijker dan ooit. De vraag is ook: wil Edwin van der Sar - die zich momenteel ook met de technische zaken bemeoit - terug naar de functie van alleen algemeen dirceteur?

Het Algemeen Dagblad maakt een jaar na het vertrek van Marc Overmars (dinsdag een jaar geleden) de balans op. 'Daarna nam en hield Van der Sar de technische touwtjes in handen, in samenwerking met Hamstra en Huntelaar. Ajax gleed onder hen in 2022 sportief ver af. Bovendien gist het technisch duo nog altijd naar zijn toekomst', schetst de ochtendkrant in een analyse over de situatie in de Johan Cruijff Arena.

Met de komst van een nieuwe technisch directeur is haast geboden, weet het AD. Niet alleen voor een permanent nieuwe coach. 'Zo heeft Ajax momenteel spelers met de ambitie om in de zomer hun geluk elders te beproeven aan boord. Ook externe doelwitten zijn en worden in kaart gebracht', staat te lezen. 'Als Ajax van 2022 iets geleerd moet hebben, is het wel hoe belangrijk het is een technische leider in huis te hebben die de visie en de neus voor het talent heeft om een staf en selectie op te bouwen.'

Voetbal International ziet ook dat er na het vertrek van Overmars een 'machtsvacuüm' is ontstaan. 'Overmars en Ten Hag hielden het lijntje met de scouting onder leiding van Henk Veldmate strak, namen hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali serieus en spraken de rest van de directie en rvc op regelmatige basis bij. Maar wel in die volgorde', schetst het weekblad over de verhoudingen van een jaar geleden.

Inmiddels is alles anders en is er keihard een nieuwe technisch directeur nodig. 'Behalve een gebrek aan voetbalknowhow in de rvc en de zoektocht naar een passende opvolger van Blind, is ook de post van directeur voetbalzaken, bij een club de belangrijkste post op voetbalvlak, komende week alweer een jaar vacant. Sinds het noodgedwongen vertrek van Overmars is er voor een poldermodel gekozen', weet VI.

Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra weten niet waar ze aan toe zijn. 'De roep om duidelijkheid is hoorbaar, waarbij de sleutel niet alleen bij de rvc, maar vooral ook bij Van der Sar ligt. Kan hij zich weer schikken in zijn rol als algemeen directeur, of wil hij zich prominent blijven bemoeien met de technische beslissingen?', is een van de belangrijke vragen. 

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd