Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Clausules leveren River Plate krankzinnig bedrag op door deal Enzo Fernandez

Clausules leveren River Plate krankzinnig bedrag op door deal Enzo Fernandez

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 februari 2023 – De transfer van Enzo Fernandez (22) van Benfica naar Chelsea op Deadline Day heeft voor een gigantische opsteker gezorgd bij River Plate. De Argentijnse club incasseert bijna 32 miljoen (!) euro, plus een solidariteitsbijdrage.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano donderdagavond althans. Dat gigantische bedrag heeft River Plate te danken aan de afspraken die werden gemaakt in de vorige transferzomer. Daarbij ving de club niet alleen bijna twintig miljoen euro voor de diensten van Fernandez, ook werden er nog financieel fijne vervolgclausules bepaald in de deal. Dat die al na een half jaar zoveel geld oplevert, hadden ze daar zonder twijfel ook niet gedacht. 

River Plate kreeg tien miljoen euro als basisbedrag voor Fernandez, plus acht miljoen euro aan mogelijke bonussen. Maar daarbij had het ook bedongen dat het eenvierde (25%) van een mogelijke doorverkoop zou ontvangen. Dat percentage ging over de transfersom, dus niet over de winst die geboekt zou worden op de middenvelder – al was ook dat nog gigantisch hoog (+- 25 miljoen euro) geweest.

Lees ook: Waarom Chelsea ondanks Financial Fair Play met miljoenen smijt

Megadeal Enzo Fernandez
Daarmee pikt River Plate een heel groot graantje mee van de megadeal die Fernandez na een half jaar opnieuw maakte. Chelsea maakte namelijk liefst 121 miljoen euro over naar Benfica voor de Argentijn, die tijdens het WK en in de eerste seizoenshelft in Portugal een absolute revelatie werd en al wekenlang in de belangstelling stond van The Blues.

Fernandez was na de komst van Mykhaylo Mudryk, David Datro Fofana, Andrey Santos, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto en João Félix de achtste speler die Chelsea deze winter aantrok, waarmee het totaalbedrag van de Premier League-grootmacht over het afgelopen jaar op liefst 610 miljoen euro kwam.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd