Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Fransen in shock: Varane (29) kondigt afscheid bij Les Bleus aan

Fransen in shock: Varane (29) kondigt afscheid bij Les Bleus aan

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 februari 2023 – Raphaël Varane lijkt te gaan stoppen als international van Frankrijk. De 29-jarige verdediger van Manchester United zou volgens de krant Le Parisien op het punt staan om die beslissing officieel aan te kondigen.

Volgens de Franse krant heeft Varane besloten dat de verloren WK-finale tegen Argentinië zijn laatste wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg is geweest. Als oorzaak voor zijn afscheid wordt genoemd dat de speler zou merken dat hij tekenen van 'fysieke en psychologische slijtage' vertoont. De krant weet verder te melden dat hij meer tijd met zijn gezin wil gaan doorbrengen. Varane kwam tot op heden 93 keer uit voor de Franse nationale ploeg. 

Hij debuteerde in 2013 op 19-jarige leeftijd in het WK-kwalificatieduel met Georgië dat met 3-1 werd gewonnen in het Stade de France in Parijs. Hij vormde in dat duel een centraal duo met toenmalig Paris Saint-Germain-verdediger Mamadou Sakho. Het behalen van de wereldtitel in 2018 was het grote hoogtepunt van zijn tijd als international. In Rusland miste de verdediger die op dat moment onder contract stond bij Real Madrid geen minuut. Op het voorbije WK in Qatar zat hij opnieuw bij de selectie en kwam hij ondanks blessureleed in zes van de zeven wedstrijden binnen de lijnen. In de tweede helft van de verlenging in de finale werd hij geblesseerd afgelost door Ibrahima Konaté.

In de zomer van 2021 vertrok Varane na een zeer succesvolle periode bij Real Madrid, waar hij sinds 2011 onder contract stond. In de Spaanse hoofdstad won hij onder meer vier keer de Champions League. Sindsdien komt hij uit voor Manchester United, dat 40 miljoen euro voor hem neertelde. Dit seizoen is hij onder Erik ten Hag, mits fit, doorgaans verzekerd van een basisplaats. Varane zou de vierde Fransman zijn die na het WK in Qatar zijn loopbaan bij de nationale ploeg beëindigt. Eerder namen ook Hugo Lloris, Karim Benzema en reservedoelman Steven Mandanda afscheid van Les Bleus Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd