Barcelona pakt fraai record bij Betis, lof voor uitblinker Frenkie

2 februari 2023, 12:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona won woensdag op bezoek bij Real Betis Sevilla (1-2) en pakte daarmee een record in La Liga. Na afloop was er veel lof voor Frenkie de Jong, die met Sergio Busquets en Pedri opnieuw een basisplaats had op het middenveld bij de Catalanen.

De overwinning in Estadio Benito Villamarín was de zesde overwinning op rij die Barcelona in de Spaanse competitie wist te behalen op bezoek bij Betis. En dat is goed voor een record, nog nooit eerder wist een club dat te presteren in de geschiedenis van La Liga. Tussendoor won Betis overigens in december 2021 wel met 1-2 in Camp Nou, waarmee het voor de eerste nederlaag van trainer Xavi bij Barcelona tekende.

Lees ook: Barcelona maakt geen fout en loopt verder weg van Real Madrid

Frenkie de Jong speelde een prima wedstrijd in Sevilla, wat ook werd opgemerkt door de Spaanse media. 'Het duo Busquets-De Jong klikte als een tierelier en bepaalde met grote vastberadenheid het tempo van de wedstrijd', schrijft Mundo Deportivo. De cijfers zijn daarbij veelzeggend volgens de krant. 'De twee combineerden goed met 26 passes van Busquets naar Frenkie en 21 van de Nederlander naar de aanvoerder, en ze waren de spelers met de meeste balcontacten (118 voor Busquets, 116 voor De Jong) en voltooide passes (99 voor De Jong, 92 voor Busquets) in het hele seizoen.' 

Ook de middenvelder zelf was tevreden met het resultaat én zijn eigen aandeel daarin. "Mijn beste wedstrijd? Dat weet ik niet", stelde De Jong na afloop. Na een goede wedstrijd vinden mensen dat snel, ik weet niet of dat zo is. Maar het is natuurlijk een prima resultaat, het is altijd een moeilijke uitwedstrijd hier. We staan nu op acht punten. Real moet nog spelen, maar deze was heel belangrijk denk ik." Real Madrid heeft na woensdagavond een achterstand van acht punten op de ranglijst, maar komt donderdagavond in actie tegen Valencia. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen