Transferwinter PSV ontleed: "Niet Klaas en Rinus, ook niet top"

2 februari 2023, 11:19

PSV verloor deze winter met Cody Gakpo en Noni Madueke twee vleugelspelers en haalde daar op de laatste dag voor het verstrijken van de transferdeadline Thorgan Hazard voor terug. Ook verruilde de club linksback Philipp Max voor Patrick van Aanholt. Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is gematigd positief over de verrichtingen van de Eindhovenaren in de winterse transferperiode. 

"Het is niet zo dat nu ineens Klaas en Rinus naar PSV komen", zegt Elfrink over Hazard en Van Aanholt, die gehuurd worden van respectievelijk Borussia Dortmund en Galatasaray. "Maar PSV kan geen absolute topspelers uit het buitenland halen. Óf er zit een krasje op, óf ze zijn minder." De club deed wel verscheidene pogingen bij hoger aangeschreven spelers als Arnaut Danjuma en zelfs Memphis Depay, maar dat was volgens Elfrink een long shot.

Verder vond Elfrink het opvallend dat 'de meest voorspelbare transfer' van deze winter pas op het laatste moment rondkwam. Hij doelt daarmee op de overgang van Marco van Ginkel, die terugkeert bij Vitesse. "Je kon het lang van tevoren zien aankomen", vindt Elfrink. "Hij speelde niet zoveel bij PSV, en Vitesse is toch een mooie omgeving voor hem met Phillip Cocu, Nicolas Isimat-Mirin en Davy Pröpper. Het was eigenlijk een abc-tje."

Cruciaal duel in De Kuip

Dat PSV de twee belangrijkste aanwinsten slechts huurt is volgens Elfrink niet per se een probleem. "Je houdt voor de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart de handen vrij", meent hij. De Amerikaan zal in maart starten als directeur voetbalzaken bij de club. "Maar ja, PSV is ook een club die op korte termijn moet protesteren en dit zijn denk ik wel aanwinsten die de selectie op korte termijn van een impuls kunnen voorzien." Van Aanholt is in zijn ogen 'aan de bal' zeker niet minder dan Max, maar Hazard kan niet tippen aan de kwaliteiten van Gakpo. Toch blijft de ploeg van Van Nistelrooij in Elfink's ogen zeker nog titelkandidaat. "Maar als ze zondag verliezen van Feyenoord dan kan het zo anders zijn." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen