Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Brobbey mikt op landstitel én wil topscorer Eredivisie worden

Brobbey mikt op landstitel én wil topscorer Eredivisie worden

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 februari 2023 – Brian Brobbey keerde afgelopen zomer na een mislukt avontuur bij RB Leipzig terug bij Ajax. In zijn tweede Amsterdamse periode hoopt de spits voor de derde keer kampioen te worden met de club waar hij zijn opleiding genoot en mikt hij bovendien op de topscorerstitel in de Eredivisie. De twintigjarige aanvaller deed donderdag eveneens een opvallende uitspraak over zijn toekomst in Amsterdam. 

"We zullen laten zien dat we het aankunnen. We moeten - en gaan -  kampioen worden. We spelen om drie prijzen en kunnen die allemaal winnen", zegt de aanvaller in gesprek met supportersmagazine Ajax Life. In de Eredivisie staat het elftal van interim-trainer John Heitinga voorlopig vierde, op vijf punten van koploper Feyenoord. In de tussenronde van de Europa League treffen de Amsterdammers later deze maand het Duitse Union Berlin, de nummer twee van de Bundesliga. In de achtste finale van de KNVB Beker wacht een uitduel met FC Twente. 

Lees ook: 'Schreuder was tegen komst Heitinga bij Ajax en had grote Brobbey-frustratie'

Bovendien heeft Brobbey ook voor zichzelf een doelstelling geformuleerd. "Ik wil topscorer worden van de Eredivisie", meldt hij in het interview. De spits staat met acht doelpunten voorlopig gedeeld vijfde op de ranglijst van doelpuntenmakers in de competitie. FC Utrecht-spits Tasos Douvikas voert die aan met tien treffers, gevolgd door het trio Xavi Simons, Vangelis Pavlidis en Cody Gakpo dat op negen doelpunten staat. Brobbey deelt de vijfde stek met teamgenoot Steven Berghuis, Danilo en Orkun Kökcü (Feyenoord) en Burak Yilmaz (Fortuna Sittard).

Vertrek?
Mocht Brobbey in beide opzetten slagen dan sluit hij niet uit dat hij na het seizoen opnieuw zijn vleugels uitslaat. "Wanneer je een goed seizoen hebt kan er van alles gebeuren", aldus Brobbey. "Ik heb tot 2027 getekend. De les van Leipzig was dat ik te vroeg ben weggegaan, maar wanneer weet je dat je op tijd weggaat?", vraagt hij zich hardop af. Met de schaal én de topscorerstitel op zak zou dat moment zomaar daar kunnen zijn. "Dat is niet per se een moment om weg te gaan, maar dan heb ik voor mijn gevoel wel wat laten zien bij Ajax. Zodra ik dat gevoel sterk heb, is alles mogelijk" Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd