Ten Hag speelt op 26 februari voor zijn eerste prijs met United

1 februari 2023, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft zich met Manchester United geplaatst voor de finale van de League Cup. De ploeg van de Nederlandse trainer won woensdagavond met 2-0 van Nottingham Forest, wat na de 0-3 zege in de heenwedstrijd ruim voldoende was om door te stoten naar de eindstrijd. Daarin zal Manchester United het opnemen tegen Newcastle United. De finale wordt op 26 februari gespeeld.

Manchester United verschafte zich vorige week een uitstekende uitgangspositie voor de return in de halve finale van de League Cup door met ruime cijfers te winnen op City Ground. Voor Wout Weghorst werd het een extra mooie avond. De Nederlandse spits was vlak voor rust trefzeker en tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt in dienst van zijn tijdelijke club. Deze woensdag verscheen hij, net als de afgelopen vier wedstrijden, aan de aftrap bij Manchester United. Tyrell Malacia moest genoegen nemen met een plek op de bank.

Aanwezig op Old Trafford was Marcel Sabitzer, die in de sloturen van de winterse transferperiode op huurbasis werd overgenomen van Bayern München. De Oostenrijkse middenvelder is ingelijfd omdat Christian Eriksen de komende maanden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/413745/enorme-domper-voor-ten-hag-en-manchester-united-eriksen-maanden-out/,_blank,niet in actie kan komen]. De voormalig speler van Ajax heeft een stevige enkelblessure overgehouden aan de FA Cup-wedstrijd tegen Reading van afgelopen zaterdag. Sabitzer zag vanaf de tribune hoe de enige andere winterversterking van Manchester United de grootste kans van de eerste helft kreeg. Weghorst raakte vlak voor rust de paal met een kopbal.

Het was het enige echte hoogtepunt van de eerste helft. Nottingham Forest deelde enkele speldenprikjes uit, maar kon niet voor een verrassing zorgen. Na rust trok Manchester United de wedstrijd naar zich toe. Dat gebeurde overigens pas nadat Marcus Rashford, Anthony Martial en Jadon Sancho binnen de lijnen waren gekomen. Voor laatstgenoemde waren het zijn eerste minuten sinds 22 oktober, terwijl Martial vanwege fysieke problemen de afgelopen twee weken niet in actie kon komen. Weghorst dacht even voor een doorbraak te zorgen door een strafschop te vieren, maar tot verbazing van velen legde de scheidsrechter de bal niet op de stip.

Het was uiteindelik Martial die in de 73ste minuut de ban brak. Een gekraakt schot van Rashford kwam terecht voor de voeten van de Franse aanvaller, die daar wel raad mee wist. Enkele minuten later volgde ook de 0-2, gemaakt door Fred. Het voorwerk werd gedaan door Bruno Fernandes en Rashford. Met buitenkant rechts gaf Fernandes een voorzet richting de tweede paal, waar Rashford klaarstond om de bal op een presenteerblaadje te geven voor Fred. Nottingham Forest kreeg aan de andere kant nog een grote kans op een eretreffer, maar een mogelijkheid voor open doel was niet besteed aan Sam Surridge. Op 26 februari melden Ten Hag zich op Wembley voor de finale van de League Cup. Tegenstander is dan het Newcastle United van Sven Botman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen