Van den Boomen steelt de show, Ünüvar helpt Trabzonspor aan zege

1 februari 2023, 20:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Branco van den Boomen heeft Toulouse woensdagavond met een doelpunt en twee assists geholpen aan een belangrijke driepunter. De veelzijdige middenvelder was bij elk doelpunt betrokken en onderstreepte daarmee zijn belang voor de Franse club. In Turkije maakte Ajax-huurling Naci Ünüvar tegelijkertijd zijn eerste goal en bezorgde hij Trabzonspor drie punten.

In het duel tegen laagvlieger Troyes zette oud-Excelsior spits Thijs Dallinga Toulouse op aangeven van Van den Boomen al vroeg op voorsprong. In het resterende gedeelte van de wedstrijd werd die voorsprong verder uitgebreid, mede door twee assists van de Nederlandse middenvelder. Toulouse zegevierde met 4-1, wat ervoor zorgt dat de club uit het Zuiden van Frankrijk stevig in de middenmoot staat.

Tegelijkertijd wist Ajax-huurling Naci Ünüvar zijn eerste treffer te maken in dienst van Trabzonspor.  De 19-jarige voetballer kwam na 76 minuten binnen de lijnen in het Medical Park Stadium, waarna hij in minuut 94 de eindstand bepaalde op 2-0.

Het was een mooi moment voor Ünüvar, die het bij de nummer vier van Turkije vooralsnog veelal moet doen met invalbeurten. Bij Ajax was er dit seizoen weinig perspectief op speelminuten bij het eerste elftal, waardoor de aanvaller besloot zich te laten verhuren aan de Turkse topclub.