'Fiorentina ziedend op Xavi wegens handelwijze in Amrabat-deal'

1 februari 2023, 17:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fiorentina is niet te spreken over de manier waarop FC Barcelona en hoofdtrainer Xavi te werk zijn gegaan om Sofyan Amrabat over te nemen. Vooral Xavi moet het ontgelden, aangezien hij zich volgens La Viola op een vervelende manier met de onderhandelingen tussen de twee clubs heeft bemoeid.

Dat meldt II Corriero dello Sport althans. Volgens de Italiaanse krant zou de Xavi op de laatste dag van de transfermarkt meerdere keren telefonisch contact hebben opgezocht met Amrabat, die zelf graag de overstap naar de koploper van Spanje had gemaakt. Dit gebeurde zonder toestemming van Fiorentina, waardoor de club baalt van de handelwijze van FC Barcelona.

Fiorentina, dat op een teleurstellende twaalfde plek staat in de Serie A, zou de Catalanen onder meer een gebrek aan professionaliteit verwijten. Tegelijkertijd baalt FC Barcelona flink van het mislopen van Amrabat, die een welkome versterking zou zijn geweest in de strijd om de landstitel. Het aanbod, een huursom van vier miljoen euro en een verplichte koopoptie van 36 miljoen, werd door Fiorentina resoluut naar de prullenbak verwezen.

Reserve tegen Torino

Amrabat liet gedurende de onderhandelingen ook van zich horen door op Instagram een statement te maken, maar ondertussen ook niet op de training te verschijnen. Voor de middenvelder, die op het WK in Qatar enorm veel indruk maakte, was het mislopen van de stap naar Camp Nou wel even een tik. Echter is het met Fiorentina direct uitgesproken, maar start de 26-jarige middenvelder woensdagavond nog niet in de basis tegen Torino.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Barca en dhr. Xavi; verschrikkelijk gezonken in achting en respect! En Barca draait nu goed maar de sloopkogel gaat er straks vol op knallen. Ze teren nu nog op het geld wat Barca heeft gevangen met verkoop van hun spulletjes maar dat is eens op en dan zijn de rapen gaar

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetbal is oorlog?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen