De Boer tipt Van de Sar een potentiële opvolger van Overmars

1 februari 2023, 17:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald de Boer is van mening dat er bij Ajax meer duidelijk moet komen in het veld, maar ook binnen de gehele organisatie. De oud-international van het Nederlands elftal vindt het onder meer vreemd dat Ajax een jaar na het vertrek van Marc Overmars nog geen nieuwe technisch directeur heeft voor die functie nog wel een tip voor Edwin van de Sar.

"Een nieuwe technisch directeur is belangrijk, en ik zou gewoon Klaas-Jan Huntelaar die bevoegdheid geven, maak hem verantwoordelijk", zegt De Boer tegenover Voetbal International. Hij vindt dat Huntelaar klaar is voor een volgende stap: "Hij liep al mee met Marc Overmars en heeft daarna ook veel vlieguren gemaakt. Je bent nu bijna een jaar verder na het vertrek van Overmars, maar de verantwoordelijkheid wordt met allemaal lijntjes nog steeds niet helder. Daarin moet je volgens mij duidelijkheid verschaffen."

Binnen de organisatie zit volgens De Boer momenteel niet alles goed bij de regerend landskampioen, maar de oud-Ajacied vindt dat het grootste probleem misschien wel de kwaliteit van de selectie: "De kern van het probleem is dat er te veel middelmaat in de spelersgroep zit. Je hebt een groep nieuwe spelers, die het nog niet laat zien. Denk aan Jorge Sánchez en Calvin Bassey, hoewel die laatstgenoemde ook gewoon nog tijd nodig heeft", is de oud-middenvelder van mening.

Lees ook: Moet Overmars terug naar Ajax? "Het is wel snel gegaan"

Volgens De Boer is in het verleden gebleken dat spelers zich moeten aanpassen aan een nieuw land, een nieuwe competitie en een nieuwe leefomgeving: "Spelers als Edson Álvarez en David Neres hadden destijds ook aanpassingstijd nodig." Volgens de 52-jarige analist is het belangrijkste momenteel dat het plan van Ajax voor iedereen helder wordt: "Zorg dat er duidelijkheid komt, op het veld en in de organisatie. Dat het voor iedereen helder is: Zo gaan we het doen", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet geschikt

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Danny Blind (dan maken Psv, Feyenoord en AZ ook nog een kans)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen