Te Wierik zit niet lang zonder club en blijft actief in de Eredivisie

1 februari 2023, 14:20

Mike te Wierik heeft na zijn vertrek bij FC Groningen snel weer onderdak gevonden. De ervaren verdediger heeft een contract tot de zomer van 2025 getekend bij FC Emmen. Met zijn nieuwe club gaat hij de strijd tegen degradatie nu dus aan met zijn ex-werkgever.

De dertigjarige Te Wierik had bij Groningen weinig uitzicht op speeltijd. Daarom werd zijn contract vlak voor het verstrijken van de transferdeadline ontbonden. Emmen heeft snel gehapt en de centrumverdediger voor langere tijd vastgelegd. Te Wierik begon zijn loopbaan bij Heracles Almelo en speelde tussen 2017 en 2020 al voor Groningen. Na een teleurstellend avontuur bij Derby County keerde hij twee jaar geleden terug bij die club.

Lees ook: Groningen verrast met cult-aanvaller

In Emmen is men dolblij met de komst van Te Wierik. Hij speelde immers al 309 officiële wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal. "Het binnenhalen van Mike was voor ons een buitenkans. Hij is een zeer betrouwbare speler met een schat aan ervaring. Hij weet precies wat er gevraagd wordt en kan daarin een belangrijke aanvulling zijn in onze selectie. Bovendien kan hij de ploeg op sleeptouw nemen", aldus voorzitter Ronald Lubbers op de clubwebsite.

Degradatiestrijd

De doelstelling van Te Wierik zal door zijn transfer niet veranderen. Groningen en Emmen verkeren namelijk allebei in degradatienood. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel drie punten in het voordeel van de Emmenaren. Aanstaande zondag komt FC Twente op bezoek in De Euroborg. Te Wierik kan zijn debuut voor Emmen een dag eerder al maken. Dan neemt de nummer zestien van de ranglijst het voor eigen publiek op tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen