Ten Hag kon uit vier vervangers voor Eriksen kiezen op Deadline day

1 februari 2023, 13:57

Het bestuur van Manchester United heeft een drukke deadline day achter de rug. Nadat duidelijk werd dat de blessure van Christian Eriksen hem drie maanden uit de roulatie zal houden, ging de club op het laatste moment toch nog hard op zoek naar eventuele versterkingen voor de ploeg van trainer Erik Ten Hag. Verschillende zaakwaarnemers zouden volgens Sky Sports gebruik gemaakt hebben van die mogelijkheid en hun spelers aangeboden hebben aan the Mancunians.

In het FA-cup duel tussen United en Reading FC raakte Eriksen geblesseerd door een harde charge van Andy Caroll. Doordat zijn blessure ernstiger bleek dan oorspronkelijk gedacht moest Ten Hag op zoek naar een middenvelder. Uiteindelijk werd Marcel Sabitzer op huurbasis aangetrokken van Bayern München, maar dit had ook anders kunnen lopen.

Onder meer Isco (transfervrij), Yannick Carrasco (Atlético Madrid) en Houssem Aouar (Olympique Lyonnais) werden namelijk door hun zaakwaarnemer aangeboden bij The Red Devils. Ten Hag zelf zou echter de voorkeur hebben gehad voor de komst van Sabitzer, aangezien Isco ook onderweg leek naar Union Berlin. In Duitsland lag een contract klaar tot 2024, maar op deadline day wisten de club en de speler toch geen akkoord over het salaris te bereiken. 

Lees ook: Ten Hag heeft beet: vervanger Eriksen tekent op huurbasis

Marténez op het middenveld

Met Sabitzer heeft Ten Hag dus toch zijn gewenste versterking binnen. Binnen de selectie van United worden er echter ook naar alternatieve oplossingen gezocht. Onder meer het doorschuiven van Lisandro Martínez, die normaal gesproken als verdediger uit de voeten komt, wordt door de Nederlandse oefenmeester als optie beschouwd. 

Lees ook: Ten Hag overweegt andere positie Martínez: "Soms moet je creatief zijn"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen