Definitief: Ziyech-transfer gaat niet door, bizarre oorzaak bij LFP

1 februari 2023, 12:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech verruilt Chelsea deze winter definitief niet voor Paris Saint-Germain. Dat heeft de juridische commissie van de Franse voetbalbond woensdagochtend bepaald. Het hoger beroep van PSG op het geblunder aan de kant van Chelsea is afgewezen door de LFP.

Het was de bedoeling dat Ziyech op deadline day de overstap zou maken naar PSG, maar dinsdagavond kwamen er al verschillende berichten naar buiten dat Chelsea de documenten niet op tijd aan de Franse voetbalbond had doorgegeven. The Blues zouden eerst meerdere keren de verkeerde papieren hebben opgestuurd, waarna de deadline van 00.00 uur niet meer werd gehaald.

Hierdoor zit de Nederlands-Marokkaanse middenvelder nu met de gebakken peren en zal Ziyech weer terug moeten keren naar Chelsea. Voor de 29-jarige voetballer is dit een fikse aderlating, aangezien zijn zicht op speeltijd flink af is genomen door de vele transfers van The Blues

Computercrash bij Chelsea het probleem

Mogelijk zit er nog een opmerkelijke reden achter de mislukte transfer. Volgens verschillende Engelse media zou er bij de LFP zelf namelijk een of meerdere computersystemen zijn gecrasht, waardoor de vertraging deels zou zijn veroorzaakt. PSG hoopte daarom in hoger beroep alsnog de transfer door te kunnen laten gaan, maar vanwege het geblunder aan de kant van Chelsea vindt de Franse voetbalbond toch dat de fout in Londen ligt. 

Lees ook: 'Droomtransfer Ziyech afgewezen door geblunder van Chelsea'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je zou haast denken dat Chelsea zoveel geld heeft dat ze dat amateurisme kunnen veroorloven. Dan verbranden ze wat miljoenen aan salaris en gemiste transfer of huurinkomsten, liggen ze niet wakker van. De bank is groot genoeg.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bizar he

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Absurd. Het sloopt carrières van voetballers. Uefa en fifa moeten eens gaan inzien dat spelers geen speelpoppetjes zijn die door clubs overal vandaan kunnen kopen met al die miljarden.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoveel geld en zoveel amateurisme. Beschamend.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen