Speeltijd Blind in gevaar door Bayern-aankopen: "Hij gaat geheid spelen"

1 februari 2023, 11:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel er bij Bayern München veel enthousiasme heerst over de komst van João Cancelo van Manchester City, zullen er bij Daley Blind lichte vraagtekens op zijn gekomen. De 32-jarige verdediger kwam afgelopen winter op transfervrije basis over van Ajax en had rekening gehouden met een reserverol. Toch zorgt de komst van Cancelo, die in Engeland regelmatig als linksback opgesteld werd, voor extra concurrentie voor Blind. Remco Oversier, general manager van zaakwaarnemerskantoor (SEG), maakt zich echter geen zorgen over de speeltijd van zijn speler. 

In een interview met ESPN geeft Oversier namelijk aan dat er afspraken zijn gemaakt met Bayern over de speeltijd van Blind. "De club heeft een behoefte en het voordeel van Daley is dat je hem op meerdere posities kunt inzetten", legt hij uit. "Hij gaat geheid aan spelen toekomen en minuten maken. De rollen zijn heel duidelijk besproken en afgesproken. Aan het einde van het seizoen moeten we kijken hoe verder."

Hoewel Blind dus in eerste instantie een contract tot aankomende zomer heeft getekend, sluit Oversier een langer verblijf in München niet uit. Gebaseerd op de eerste weken bij Bayern is de zaakwaarnemer namelijk positieif over de rol van Blind, ondanks zijn reserverol tot dusver. "De feedback van de eerste weken was top, zowel als teamspeler als wat hij levert op de trainingen. Dan word je wel gebracht en ga je minuten maken."

Perspectief bij Ajax klein

Oversier heeft ook nog een korte toelichting gegeven over hoe de transfer naar Bayern tot stand is gekomen, wat voor velen toch een verrassing was. De blessure van Lucas Hernández, die net zoals Blind zowel als linksback en als linker centrale verdediger speelt, was hierbij van groot belang. "Er ontstaat een probleem en met Daley heb je een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Op dat moment speelde hij het WK en was er contact met Ajax over zijn perspectief daar. Hij ging van basisspeler naar vierde keuze. Dat doet iets met je."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blind is bezig aan zijn laatste jaartjes. Voor elke speler geldt dat je op een gegeven moment je niveau niet meer 100% haalt en dat je op het tweede (derde, vierde) plan terecht komt omdat er altijd concurrentie wordt gehaald. Dat is volkomen normaal. Alleen wordt er over Blind's wel en wee nogal dramatisch gedaan. Ik denk dat hij bij Bayern nog wel wat gaat spelen en dan is langzaam aan de koek op. Want ook daar is concurrentie voor zijn positie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen