Cancelo reageert op plotselinge vertrek en mogelijk conflict Guardiola

1 februari 2023, 11:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het vertrek van João Cancelo bij Manchester City naar Bayern München is een van de opvallendste transfers deze winterperiode. De verdediger was vorig seizoen nog een onbetwiste basisspeler in de formatie van Pep Guardiola, maar moest afgelopen weken ineens genoegen nemen met een plek op de reservebank. Cancelo geeft aan dat er geen sprake was van een onderling conflict. "Mijn vertrek heeft niets te maken met mijn relatie met Pep."

De verdediger, die als links- en rechtsback uit de voeten kan, belandde opeens op de bank en dat zorgde voor verbazing alom. Geruchten gingen dat Cancelo in de clinch lag met trainer Guardiola. In de persconferentie tijdens zijn presentatie ontkent de Portugees dit en geeft hij een andere reden voor zijn vertrek. "Ik heb de afgelopen tijd weinig speeltijd gehad, dat heeft mijn beslissing beïnvloed."

Cancelo geeft wel aan dat er geen uitgebreid afscheid is geweest met zijn trainer. "Ik heb de manager niet meer gesproken rond deze transfer omdat het allemaal vrij snel is gegaan. Er kwam een aanbod en dat heb ik geaccepteerd. Ik ben klaar om voor Bayern in actie te komen."

Lees ook: Blind en Mazraoui balen bij Bayern: megadeal met Cancelo is rond

Concurrentie Blind en Mazraoui

Cancelo rondde op Deadline Day zijn transfer af. In eerste instantie wordt de verdediger gehuurd, waarna Der Rekordmeister hem in de zomer voor 70 miljoen euro definitief mag overnemen. Dat betekent wellicht slecht nieuws voor oud-Ajacieden Daley Blind en Noussair Mazraoui. Zij krijgen er een serieuze concurrent met veel ervaring op topniveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen