'PSV ziet Bakayoko wél blijven en komt met mooie beloning'

1 februari 2023, 09:32

Johan Bakayoko blijft speler van PSV en daar is de Eindhovense club maar wat blij mee. De talentvolle vleugelspeler leek op Deadline Day te verkassen naar Paris Saint-Germain, dat liefst vijftien miljoen euro wilde betalen. PSV wees het bod echter af en wil nu direct het contract van Bakayoko openbreken, meldt het Eindhovens Dagblad. De club is van plan om het contract van de Belg tot medio 2027 of 2028 te verlengen.

De krant weet dat PSV opgelucht is na de Deadline Day en Bakayoko zo snel mogelijk wil belonen met een verbeterd contract. In het begin van de winterse transferperiode zagen de Eindovenaren sterspeler Cody Gakpo al voor een bedrag van rond de vijftig miljoen euro vertrekken naar Liverpool. Even later trok ook kersvers Chelsea-aanwinst Noni Madueke naar de Premier League. PSV mocht in totaal zo'n negentig miljoen euro bijschrijven dankzij het tweetal.

Door het bod op Bakayoko kon dat bedrag oplopen tot boven de honderd miljoen euro. Marcel Brands sloeg de aanbieding van PSG toch af. "Waarom? Omdat het niet in onze filosofie past. Wij hadden daarnaast deze winter al twee andere aanvallers verkocht en wilden niet ook Johan de hand doen, omdat we maar drie nieuwe spelers mogen aantrekken in de winter", reageert de algemeen directeur van de Eindhovense club.

Grootste talent

Bakayoko wacht nog op zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van PSV. In de Eredivisie kwam hij tot dusver tot twaalf optredens, waarin hij twee keer scoorde. De 19-jarige aanvaller was afgelopen seizoenen van grote waarde de belofteploeg van PSV. Bakayoko werd vorig seizoen zelfs gekroond tot grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen