Pröpper haalde Van Ginkel over voor Vitesse-comeback: "Heel bijzonder"

1 februari 2023, 08:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marco van Ginkel rondde in de dying seconds van de Deadline Day zijn transfer naar oude liefde Vitesse af. De overgang naar zijn jeugdliefde betekende niet alleen een hereniging met hem en de Arnhemse club, maar ook een met goede vriend Davy Pröpper. "Tuurlijk is het super leuk dat we weer samen gaan spelen. Dat hopen we ook te gaan doen, we hebben er beide heel veel zin in", vertelt hij in gesprek met Vitesse TV.

Pröpper beëindigde een jaar geleden zijn voetballoopbaan, maar besloot deze winterstop toch weer te gaan trainen bij Vitesse en keert dus uiteindelijk terug bij de club. Van Ginkel bekent dat de terugkeer van Pröpper hemzelf ook aan het denken zette. "Toen Davy weer ging meetrainen heb ik dagelijks contact gehouden over de situatie van hem."

Van Ginkel en Pröpper maakte in hetzelfde seizoen (2009/2010) hun debuut voor de Arnhemmers en keren in deze winterse transferperiode dus allebei ook terug bij Vitesse. "Dat is heel bijzonder. We hebben allebei ons eigen pad gehad, ook een tijdje bij dezelfde club gespeeld. Dat je dan na al die jaren weer terug komt bij Vitesse is wel heel mooi", aldus Van Ginkel.

Veel ex-PSV'ers

Naast een nieuwe samenwerking met Pröpper, wordt Van Ginkel ook herenigd met oud-PSV trainer Phillip Cocu en ploeggenoot Nicolas Isimat-Mirin. Vitesse bungelt nog altijd onderin de ranglijst van de Eredvisie, maar Van Ginkel heeft vertrouwen in een goede tweede seizoenshelft. "De stabiliteit en organisatie is stukken beter dan in het begin van het seizoen, daarin zie je dat het team al grote stappen heeft gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi duo die twee. Jammer dat het in het NL elftal niet genoeg kansen hebben gekregen om daar samen te voetballen.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel bijzonder is het niet, maar er staan weer de nodige kinderlijke taalfouten in. Wat een niveau...

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En nu wil je een sticker zeker? Ga wat nuttigs doen joh !! Zoek een baan .., doe wat met je leven !! 🥴👌

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen