'Droomtransfer Ziyech afgewezen door geblunder van Chelsea'

1 februari 2023, 12:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfer van Hakim Ziyech (29) naar Paris Saint-Germain lijkt dinsdagavond op het laatste moment toch door de mand te zijn gevallen. Volgens verschillense Engelse en Franse media heeft Chelsea de formulieren niet voor het verstrijken van de deadline verstuurd, waardoor zijn overstap niet is goedgekeurd. Voor Ziyech zelf is het afketsen van de transfer een flinke domper, omdat zijn zicht op speeltijd in Londen dankzij het grote aantal transfers van Chelsea gering lijkt.

Het was groot nieuws op de maandagavond; Ziyech die op weg was naar Parijs. De creatieveling maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Chelsea, maar in Londen is hij nooit helemaal uit de verf gekomen. Frank Lampard haalde hem een paar jaar geleden naar Engeland en was groot fan van hem, maar na zijn ontslag en de komst van Thomas Tüchel kwam Ziyech er eigenlijk niet meer aan te pas. Het vertrek van Tüchel en de aanstelling van Graham Potter veranderde weinig voor de linkspoot, die de afgelopen tijd ook nog eens de ene na de andere nieuwe aanvaller zag arriveren op Stamford Bridge.

Lees ook: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/413792/droomtransfer-ziyech-naar-psg-gaat-mogelijk-toch-niet-door/,_blank,'Droomtransfer Ziyech naar PSG gaat mogelijk tóch niet door']

Ziyech wilde eigenlijk afgelopen zomer al vertrekken uit Londen. AC Milan werd genoemd, een terugkeer naar Ajax was een optie. Maar de Amsterdammers wilden Ziyech slechts huren van Chelsea en dat zagen de Londenaren én Ziyech niet zitten. De international van Marokko bleef zodoende bij Chelsea en beleefde een teleurstellende eerste seizoenshelft. Tijdens het WK in Qatar zagen we bij vlagen weer de Ziyech die we kennen van zijn periode in Nederland. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Meerdere clubs toonden naar verluidt interesse in de al dan niet tijdelijke komst van Ziyech, maar hij wilde alleen naar PSG. De Franse grootmacht kon klaarblijkelijk nog wel wat aanvallende versterking gebruiken en was bereid om de linkspoot voor de rest van dit seizoen van Chelsea te huren.

Volgens onder meer L'Équipe en RMC Sport heeft Chelsea echter enorm geblunderd. De Engelse topclub zou eerst meerdere keren de verkeerde documenten hebben opgestuurd, waarna de juiste papieren te laat aankwamen bij de voetbalbonden. PSG overweegt nu bij de Franse voetbalorganisator LFP een beroep aan te tekenen, maar de kans lijkt klein dat de droomtransfer van Ziyech nog doorgaat. De oud-Ajacied had in Parijs al een medische keuring doorstaan, maar zal zich toch weer op moeten maken voor een langer verblijf in Londen.

In Parijs zou Ziyech niet alleen teamgenoot worden van de grote sterren Messi, Mbappé en Neymar, maar ook van landgenoot en goede vriend Achraf Hakimi. Ziyech en Hakimi vormden gedurende het WK in Qatar een geweldig tandem op de rechterflank en bereikten met De Leeuwen van Atlas de halve finale. Dat heeft PSG ongetwijfeld doen besluiten om te proberen de oud-Ajacied tijdelijk naar het Parc des Princes te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap nooit waarom ze tot het laatst wachten

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schandalig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen