Union Berlin tankt nóg meer vertrouwen richting Ajax-tweeluik

31 januari 2023, 22:42   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 22:48

Er staat voorlopig geen maat op Union Berlin. De komende tegenstander van Ajax in de Europa League staat in de Bundesliga op een knappe tweede plaats en heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plekje in de volgende ronde van de DFB-Pokal. Ondanks een vroege achterstand waren de hoofdstedelingen op eigen veld met 2-1 te sterk voor Vfl Wolfsburg.

Union Berlin blaakt van het zelfvertrouwen. In het nieuwe kalenderjaar liet de ploeg nog geen punt liggen in competitieverband. Hoffenheim (3-1), Werder Bremen (1-2) en Hertha BSC (0-2) werden na de winterstop allemaal op een nederlaag getrakteerd. Union Berlin staat inmiddels tweede in de Bundesliga en door de slechte hervatting van Bayern München heeft de opponent van Ajax slechts één punt minder dan de koploper.

Dinsdagavond voegde Union Berlin zich dus ook nog eens bij de laatste acht in het bekertoernooi. Daar zag het er in eerste instantie niet naar uit. De thuisploeg begon slecht aan het treffen met Vfl Wolfsburg en moest al na vijf minuten in de achtervolging. Luca Waldschmidt bezorgde de bezoekers een vliegende start. Heel lang konden zij echter niet van hun voorsprong genieten. Zeven minuten bracht Robin Knoche de stand weer in evenwicht.

Maar wie dacht dat Union Berlin er vervolgens overheen zou gaan, kwam bedrogen uit. Het duurde tot de 79e minuut voordat de nummer twee van de Bundesliga het verschil wist te maken. Kevin Behrens maakte elf minuten voor tijd de winnende treffer. Het werd in de slotfase nog wel even spannend, zeker nadat Niko Gießelmann met tweemaal geel en dus rood voortijdig mocht gaan douchen. Union Berlin hield echter stand en tankte zodoende nóg meer vertrouwen richting het tweeluik met Ajax in de Europa League. De heenwedstrijd in Amsterdam staat voor 16 februari op het programma. Een week later is de return in Berlijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen