Groningen verrast met cult-aanvaller, wéér spits naar Heerenveen

31 januari 2023, 21:40   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 22:00

FC Groningen heeft in de laatste uren van de transferperiode voor een verrassing gezorgd met de komst van Elvis Manu (29). De voormalig Feyenoorder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Bulgaarse Botev Plovdiv. Ook sc Heerenveen presenteerde in de laatste uren zoals verwacht nog een nieuwe spits. Osame Sahraoui (21) komt over van het Noorse Valerenga. 

Manu brak door in het betaalde voetbal bij Feyenoord, waar hij een cultstatus genoot. Voor zijn belangrijkste wapenfeit in De Kuip tekende hij in 2014 toen hij kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd de beslissende 4-3 maakte tegen Zorya Luhansk in de voorronde van de Europa League. Door die treffer plaatsten de Rotterdammers zich voor het tweede Europese toernooi. Nadien kwam Manu onder meer uit voor SC Cambuur, Go Ahead Eagles en een keur aan buitenlandse clubs waaronder Brighton (Engeland), Genclerbirligi (Turkije), BJ Renhe (China) en Wisla Krakow (Polen). 

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen ziet in Manu een buitenkansje, zo blijkt uit zijn woorden op de website van de club. "Wij denken dat Elvis ons snelheid, power maar ook een zekere onvoorspelbaarheid kan brengen. Daarnaast is hij een speler die eigenlijk overal onder alle omstandigheden zijn doelpunten heeft gemaakt. Wij denken daarom dat Elvis direct van waarde kan zijn om ons te helpen in onze degradatiestrijd." Eerder op de avond nam de club tijdelijk afscheid van verdediger Marin Sverko, die het seizoen op huurbasis afmaakt bij het Italiaanse Venezia dat uitkomt in de Serie B.

Heerenveen heeft tweede Noor binnen

Nadat eerder vandaag Daniel Karlsbakk al overkwam van Viking FK, heeft sc Heerenveen nu ook diens landgenoot Osame Sahraoui gepresenteerd. De 21-jarige spits komt over van Valerenga. Gezamenlijk kosten de twee naar verluidt een bedrag van 4 miljoen euro, een bedrag dat Heerenveen kan ophoesten na de lucratieve verkoop van Amin Sarr aan Olympique Lyon. Technisch manager Ferry de Haan licht de komst van Sahraoui toe: 'Hij staat bekend als een begaafd talent en wij denken dat hij zich hier uitstekend verder kan ontwikkelen. Met hem erbij krijgen we meer opties voorin. Het is een technische en talentvolle vleugelspeler met een goede individuele actie. Wij denken dat onze supporters zo'n speler graag in het Abe Lenstra stadion zien', aldus De Haan op de website van de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen