Arsenal zorgt voor verrassende move: Jorginho komt over van rivaal

31 januari 2023, 21:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jorginho is officieel speler van Arsenal. De middenvelder maakt de pikante overstap van Chelsea. De huidige koploper van Engeland betaalt ruim tien miljoen euro voor de komst van Jorginho. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen.

Chelsea maakt enorm verlies op de middenvelder. De Londenaren namen Jorginho in de zomer van 2018 voor een slordige 57 miljoen euro over van Napoli. Na een moeizame start groeide hij bij Chelsea uit tot vaste waarde op het middenveld. In het seizoen 2020/2021, waarin Chelsea de Champions League won door in de finale af te rekenen met Manchester City, was Jorginho een van de beste spelers op zijn positie in Europa. De middenvelder bekroonde het beste jaar uit zijn loopbaan met een ijzersterk optreden op het EK. Hoewel Jorginho in de finale tegen Engeland een strafschop miste, kroonde hij zich met zijn land tot Europees kampioen.

Dit seizoen kwam Jorginho nog 25 keer in actie voor Chelsea. De Italiaan kon echter niet voorkomen dat de winnaar van de Champions League in 2021 bezig is een aan teleurstellend seizoen. Chelsea staat in de Premier League slechts tiende, met nu al tien punten minder dan nummer vier Manchester United. The Blues toonden zich deze maand erg actief op de transfermarkt. Ze hopen op de valreep ook nog Enzo Fernández aan de selectie te kunnen toevoegen. De Argentijn staat al een tijdje bovenaan het verlanglijstje van Chelsea, maar Benfica wil vooralsnog niet meewerken aan een tussentijdse transfer. Fernández zou op Stamford Bridge de plek van Jorginho kunnen innemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen