'Ziyech moet nog even geduld hebben: toptransfer bijna rond'

31 januari 2023, 20:47   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 21:34

Hakim Ziyech kan zich opmaken voor zijn gewenste transfer naar Paris Saint-Germain. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano naderen Chelsea en de Franse grootmacht een akkoord over een tussentijdse transfer van de Marokkaanse spelmaker. Het is de bedoeling dat Ziyech dit seizoen op huurbasis afmaakt in Parijs.

Daarmee heeft Ziyech zijn 'droomtransfer' bijna te pakken. Zo mogen we zijn overstap naar PSG immers wel noemen. Ziyech maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Chelsea. Toenmalig trainer Frank Lampard was groot fan van de linkspoot en onder zijn leiding kon de voetballer rekenen op een basisplaats. De resultaten onder Lampard vielen echter tegen. Het clubicoon werd al vroeg in het seizoen uit zijn functie ontheven. Lampard werd vervangen door Thomas Tüchel. De Duitser bracht de Champions League terug naar Stamford Bridge, maar als reservespeler had Ziyech daar geen aandeel in.

Ziyech leek afgelopen zomer al de deur van Stamford Bridge achter zich dicht te trekken. Hij werd in verband gebracht met een overstap naar AC Milan, maar ook met een terugkeer naar Ajax. Ziyech zelf zag een rentree in Amsterdam wel zitten, maar Ajax wilde hem slechts huren van Chelsea. Dat zagen Chelsea en Ziyech niet zitten, waardoor een hereniging tussen Ajax en Ziyech uitbleef. Na de eerste seizoenshelft, waarin de creatieveling vaker wel dan niet op de bank zat in Engeland, werd Ajax wederom aan hem gelinkt. Maar concreet werden de Amsterdammers geen moment. PSG dus wel. Als de laatste plooien zijn gladgestreken door Chelsea en PSG, maakt Ziyech op huurbasis de overstap naar de koploper van Frankrijk.

Lees ook: 'FC Barcelona kan de komst van Sofyan Amrabat vergeten'

Ziyech wacht enorme uitdaging in Parijs

Als we Romano moeten geloven, hadden meerdere clubs wel oren naar de komst van Ziyech. De oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax wilde echter alleen naar PSG verkassen. In Parijs wacht hem een enorme uitdaging. De Franse hoofdstedelingen hebben voorin Lionel Messi, Kylian Mbappé én Neymar rondlopen. Het is daarom de vraag of trainer Christophe Galtier Ziyech als middenvelder óf aanvaller gaat gebruiken. Voordeel voor Ziyech is dat PSG nog op alle fronten actief is. Zo treedt PSG volgende maand in de achtste finales van de Champions League aan tegen Bayern München. Ziyech staat dan tegenover Matthijs de Ligt, Daley Blind, Ryan Gravenberch én Noussair Mazraoui, met wie hij ploeggenoten was bij Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen