Ten Hag heeft beet: vervanger Eriksen tekent op huurbasis

1 februari 2023, 01:11   Bijgewerkt: 1 februari 2023, 01:19

Manchester United heeft de huurtransfer van Marcel Sabitzer bevestigd. De Oostenrijkse middenvelder komt over van Bayern München en moet in de ploeg van Erik ten Hag het gat opvullen dat de geblesseerd geraakte Christian Eriksen achterliet. 

Uitgerekend op Deadline Day kwam het nieuws naar buiten dat de enkelblessure die Eriksen overhield aan het FA Cup-duel met Reading hem vermoedelijk zo'n drie maanden van het veld zal houden. Er was dus spoed geboden voor de Mancunians, die naar verluidt direct een belronde langs verschillende Europese topclubs hielden en uiteindelijk in München terechtkwamen. 

Waar Ten Hag in eerste instantie hengelde naar Ryan Gravenberch, die hij goed kent van hun gezamenlijke periode bij Ajax, werd al snel duidelijk dat Sabitzer de versterking moest worden die United een extra optie op het middenveld biedt. In afwachting van een definitief akkoord vloog Sabitzer aan het begin van de avond van München naar Engeland om een medische keuring te kunnen ondergaan en de laatste plooien rond de deal glad te strijken. Dat is inmiddels achter de rug, waarna United de deal officieel bevestigde. De Engelse topclub heeft geen optie tot koop bedongen voor Sabitzer.

Bayern München telde in de zomer van 2021 vijftien miljoen euro neer om Sabitzer los te weken bij RB Leipzig. De Oostenrijker droeg tot op heden 54 keer het shirt van Der Rekordmeister, goed voor twee doelpunten en twee assists. Dit seizoen kwam hij 24 keer in actie voor Bayern, maar voornamelijk als invaller.

Zie ook: 'Ten Hag hoopte op hereniging met Gravenberch bij United'

Nog meer goed nieuws

Naast de komst van Sabitzer was er nog meer goed nieuws voor Ten Hag op Deadline Day. Verdediger Harry Maguire, eerder nog aanvoerder maar inmiddels niet meer zeker van een basisplaats, maakt het seizoen ondanks interesse van Internazionale 'gewoon' af in Manchester. Daarnaast zijn Jadon Sancho en Anthony Martial op de weg terug van hun blessures, waardoor ook de spoeling in de aanval weer wat dikker wordt voor Ten Hag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen