'FC Barcelona kan de komst van Sofyan Amrabat vergeten'

31 januari 2023, 20:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona kan de komst van Sofyan Amrabat vergeten. De Catalanen hoopten zich op de valreep van de winterse transferperiode nog te versterken met de Marokkaanse middenvelder, maar zijn huidige werkgever Fiorentina wil niet meewerken aan een tussentijds vertrek. Dat meldt de Italiaanse journalist Fabrizio Romano althans.

Hoewel FC Barcelona-trainer Xavi Hernández al kan beschikken over Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Frenkie de Jong en Franck Kessié, hoopte hij op de valreep ook nog Amrabat te kunnen verwelkomen. Met dat nieuws pakte de doorgaans goed geïnformeerde Spaanse journalist Gerard Romero maandagavond uit. FC Barcelona hoopte op de slotdag van de transferwindow een akkoord te sluiten met Fiorentina. De huidige koploper van Spanje wilde Amrabat op huurbasis overnemen, mét een optie tot koop. De Italianen zien dat echter niet zitten.

Een tussentijds vertrek van Amrabat was naar alle waarschijnlijkheid wel mogelijk geweest als FC Barcelona de middenvelder definitief naar Spotify Camp Nou wilde halen. De financiële situatie van de grootmacht is echter bekend, waardoor koop geen optie was. Zelfs een verplichte optie tot koop behoorde niet tot de mogelijkheden voor FC Barcelona. De vraag is in hoeverre FC Barcelona en Amrabat moeten balen dat de deal niet doorgaat. Voor Amrabat was het uiteraard een uitgelezen mogelijkheid om de stap naar de Europese top te zetten, maar een reserverol lag in het verschiet. In de zomer zou Barcelona zomaar een nieuwe poging kunnen wagen, al zal dat grotendeels afhankelijk zijn van de toekomst van Sergio Busquets. Hij is in het bezit van een aflopend contract.

Amrabat droeg in het verleden het shirt van FC Utrecht en Feyenoord. In Rotterdam slaagde hij er echter niet in onomstreden te worden. Amrabat verruilde Feyenoord in de zomer van 2019 voor Club Brugge, waarna hij een jaar later de overstap maakte naar Hellas Verona. Die club verkocht de middenvelder in de winter van 2020 voor bijna twintig miljoen euro aan Fiorentina. Daar heeft Amrabat zich stormachtig ontwikkeld. De inmiddels 46-voudig international van Marokko maakte in november en december nog veel indruk tijdens het WK in Qatar. Met Amrabat als onmisbare pion op het middenveld reikten de Marokkanen tot de halve finale.

Araujo wél op weg naar Barça

Waar de komst van Amrabat dus uitgesloten is voor FC Barcelona, gaan de Catalanen mogelijk nog wel zaken doen met La Galaxy. Volgens Romano nadert FC Barcelona een akkoord met de club uit de MLS over een overgang van Julián Araujo. De 21-jarige vleugelverdediger moet in Catalonië de vervanger worden van Hector Bellerín.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen