Streuer teleurgesteld in Feyenoord na last-minute poging voor Zerrouki

31 januari 2023, 19:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt sluit bijna haar deuren en dit betekent dat er in ieder geval voorlopig een einde zal komen aan de geruchten over een transfer van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord. De Rotterdammers hadden de middenvelder bovenaan hun verlanglijstje met potentiële winterse versterkingen staan, maar FC Twente wilde niet meewerken aan een vertrek van haar sterkhouder. In gesprek met Tubantia blikt technisch directeur Jan Streuer terug op de onderhandelingen met Feyenoord.

Zerrouki stond afgelopen zomer al in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. Trainer Arne Slot zag in de international van Algerije de ideale opvolger van de naar Benfica vertrokken Fredrik Aursnes. Zerrouki zelf zag een overgang naar Feyenoord ook wel zitten, maar de Rotterdammers konden én wilden niet voldoen aan de Twentse vraagprijs. Slot bleef zodoende zoekende naar de ideale invulling van zijn middenveld. Die zoektocht bracht Feyenoord en de oefenmeester begin deze maand opnieuw in Enschede, maar zij kregen wéér te horen dat de hoofdprijs moest worden betaald.

Zelfs op de laatste dag van de winterse transferperiode deed Feyenoord tevergeefs een poging om Zerrouki alsnog binnen te halen. En dat schoot bij technisch directeur Streuer in het verkeerde keelgat. "Ik ben er wel teleurgesteld over dat ze tot de laatste dag het hoofd van die jongen op hol hebben gebracht. Feyenoord heeft meerdere keren de kans gehad om door te pakken. In de zomer, maar bijvoorbeeld ook in november toen de winterstop kwam. Als er dan een bod was neergelegd wat we niet hadden kunnen weigeren, was er wellicht een heel andere situatie ontstaan. Nu is het al die tijd blijven sluimeren."

Lees ook: Feyenoord krijgt bericht uit Enschede: ultieme poging gestrand

Geloofwaardigheid

Feyenoord was op de slotdag van de winterse transferperiode bereid diep in de buidel te tasten voor de komst van FC Twente. Maar zelfs als de huidige koploper van de Eredivisie had voldaan aan de vraagprijs, was het de vraag geweest of FC Twente ermee had ingestemd. Volgens Streuer ging het FC Twente namelijk 'niet meer om het geld'. "Wel over onze geloofwaardigheid richting de club, het team en de supporters. Hoe zou het overkomen als wij dit nog hadden gedaan, terwijl we constant hebben gezegd dat we niet willen verkopen? Wij kunnen het niet maken om op de laatste dag van de transfermarkt één van onze beste spelers nog van de hand te doen", zegt de technisch directeur.

Een eventueel vertrek van Zerrouki op het laatste moment had FC Twente in de problemen gebracht. "Wat moeten wij dan? Je kunt geen kant meer op en dan zitten wij met een megagroot probleem, terwijl we net op de helft van het seizoen zitten." FC Twente is bezig aan een uitstekend seizoen en draait mee bovenin. De ploeg van trainer Ron Jans hield Feyenoord afgelopen zondag nog op een gelijkspel. "Ik zeg niet dat wij een titelfavoriet zijn, maar wij hoeven ook voor niemand onder te doen. Ik snap Feyenoord dat ze gedwongen door blessures er een middenvelder bij willen hebben, maar wij hoeven daar niet de dupe van te worden. Dat standpunt van ons begrepen ze ook."

Lees ook: Feyenoord-transfer Van den Belt lijkt er niet te gaan komen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelijk heeft ie.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu kan Twente nog een transfersom krijgen. Kampioen wordt je niet. Europees voetbal haal je wel ook zonder Zerrouki. Je had hem een transfer stap hogerop op alle vlakken moeten gunnen. Neem een voorbeeld aan Sparta wat het een speler wel gunt. Echt een Duitse club.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord heeft gewoon een paar keer het bedrag geboden wat ze zeiden ,maar twente verhoogde dan weer het steeds . Zerrouki heeft het een paar keer goed opgepikt maar ik vraag me af of dat zo blijft . Twente wordt zwaar overschat op dit moment door de media en twente zelf . Nog wat punten verliezen ,en de flow ,en het team gevoel is een stuk minder . En dan zullen brenet ,hilgers ,zerrouki wel ffff balen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen