FC Groningen gunt voormalig aanvoerder transfervrij vertrek

31 januari 2023, 19:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het contract van verdediger Mike te Wierik bij FC Groningen is 'in onderling overleg' per direct ontbonden. Dat heeft de club inmiddels officieel bevestigd. Te Wierik verloor dit seizoen zijn basisplaats bij de club waar hij een jaar geleden nog regelmatig de aanvoerdersband droeg. 

Te Wierik was aan zijn tweede periode in Groningen bezig. In 2017 tekende hij voor het eerst in de Euroborg, toen de club hem transfervrij overnam van Heracles Almelo. In zijn eerste periode groeide Te Wierik al snel uit tot basisspeler waarna hij in de zomer van 2020 opnieuw transfervrij een fraaie stap maakte. Hij tekende bij het Derby County van toenmalig trainer Phillip Cocu, maar kreeg in Engeland niet de speeltijd waarop hij hoopte. Nog geen half jaar later keerde hij dan ook terug in Groningen waar hij nog tot medio 2024 vast lag. 

De afgelopen seizoenen werd het echter steeds minder bij de noorderlingen, met het huidig seizoen als voorlopig dieptepunt. Frank Wormuth, die afgelopen zomer het stokje als trainer overnam van Danny Buijs, zag in Te Wierik nog een basisspeler maar de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. In november nam de club dan ook afscheid van de Duitse trainer, waarna diens assistent Dennis van der Ree het overnam. Voor Te Wierik was sindsdien geen basisplaats meer weggelegd. Hij werd voorbijgestreefd door onder andere de jonge Thijmen Blokzijl (17) en kreeg nog meer concurrentie doordat de club deze winter Matej Chalus en Mads Bech Sørensen binnenhaalde.

Op naar de zandbak?

Waar de toekomst van Te Wierik ligt is nog niet bekend. Zijn oude club Heracles Almelo, inmiddels spelend in de Keuken Kampioen Divisie, zou in ieder geval niet voor hem in de markt zijn. Waar de Almeloërs in de afgelopen transferperiodes nog wel interesse toonden in de verdediger, heeft het deze winter geen oren naar een hereniging. Dat meldt RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing, die tevens meldt dat een vertrek naar het Midden-Oosten ('de zandbak') het meest waarschijnlijk is voor Te Wierik. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen