Björn Johnsen heeft SC Cambuur binnen kortste keren overtuigd

31 januari 2023, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft op de valreep toch nog de gewenste aanvallende versterking binnen. De club uit Leeuwarden maakte maandagmiddag nog bekend dat Björn Johnsen zich de komende tijd mocht gaan bewijzen op het trainingsveld, maar de spits mag zich een dag later al officieel speler van SC Cambuur noemen. De Noor zal zijn nieuwe werkgever met doelpunten moeten gaan helpen in de strijd tegen degradatie. 

SC Cambuur was afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard hard op weg naar een goed resultaat, maar in het laatste kwartier ging het toch nog mis. Fortuna Sittard trok aan het langste eind en deelde daarmee een serieuze tik uit aan de club uit Leeuwarden. De nederlaag tegen de Limburgers maakte nogmaals duidelijk dat SC Cambuur versterking goed kan gebruiken. Zeker na het vertrek van Tom Boere naar NAC Breda was de komst van een nieuwe spits geen overbodige luxe. Die heeft SC Cambuur nu dus officieel binnen. Johnsen arriveerde maandag al in Friesland en kreeg van SC Cambuur de kans om op het trainingsveld een contract af te dwingen. Hij heeft dus niet lang de tijd nodig gehad om zijn nieuwe werkgever te bewijzen. 

Johnsen is geen vreemde voor de Eredivisie. De Noorse spits kwam in het verleden al uit voor ADO Den Haag en AZ. Johnsen maakte in het seizoen 2017/2018 veel indruk als spits van ADO. Hij scoorde negentien keer in 32 competitiewedstrijden en verdiende daarmee een transfer naar AZ. Zijn periode in Alkmaar werd echter geen succes. Johnsen stond de voorbije jaren onder contract bij het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai en het Amerikaanse Montréal, waar zijn contract begin dit jaar afliep. Hij zat sindsdien zonder club, maar daar is nu dus verandering in komen. Met SC Cambuur wacht hem een zware strijd tegen degradatie. SC Cambuur staat momenteel op de voorlaatste plaats, met evenveel punten als FC Groningen. Johnsen heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welkom, bij de mooiste club van het Noorden! Hoop wel dat deze aanwinst topfit is. Mahi kwam met een blessure aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen