'Ten Hag hoopte op hereniging met Gravenberch bij United'

31 januari 2023, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United versterkte zich eerder deze maand met Jack Butland en Wout Weghorst. Daar leek het lang bij te blijven. Maar de werkgever van Erik ten Hag hoopt op de valreep van de winterse transferperiode toch nóg een nieuwe speler aan de selectie te kunnen toevoegen. Daarbij is het vizier gericht op Marcel Sabitzer. De Oostenrijker moet op huurbasis overkomen van Bayern München. Het was echter niet Sabitzer, maar Ryan Gravenberch die bovenaan het verlanglijstje stond van Manchester United.

Gravenberch maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Bayern München, maar de overgang naar de Duitse recordkampioen heeft vooralsnog niet succesvol uitgepakt. Gravenberch zat in de eerste seizoenshelft veel vaker wel dan niet op de bank en ook in de eerste wedstrijden na de winterstop werd zijn geduld op de proef gesteld. De Italiaanse journalist Fabrizio Romano vertelde maandag nog in gesprek met The United Stand dat Gravenberch teleurgesteld was in zijn club. De oud-Ajacied werd volgens informatie van Romano beloofd dat hij recentelijk zou starten in een wedstrijd, maar trainer Julian Nagelsmann hield hem toch op de bank.

De naam van Gravenberch kwam natuurlijk niet zomaar voorbij in het gesprek tussen Romano en The United Stand, een Manchester United-fanpagina. De huidige nummer vier van de Premier League had naar verluidt wel oren naar de tijdelijke komst van Gravenberch. Dat schrijft The Independent althans. Bayern München wilde echter onder geen beding meewerken aan een tussentijds vertrek van de middenvelder. Manchester United zou niet de enige club zijn geweest die bij Bayern München heeft aangeklopt om Gravenberch tijdelijk over te nemen. De middenvelder zelf zag een tussentijdse transfer zelf wel zitten, maar zijn club dus niet. Daardoor blijft Gravenberch in ieder geval tot het einde van dit seizoen actief in Zuid-Duitsland.

Lees ook: 'Bayern München kwam hoopvolle belofte niet na aan Gravenberch'

Maguire

Manchester United hoopt zich op de valreep dus nog te versterken met een teamgenoot van Gravenberch. Sabitzer maakte in de zomer van 2021 de overstap van RB Leipzig naar Bayern München, maar evenals Gravenberch komt hij niet tot nauwelijks aan spelen toe. Sabitzer zelf ziet een tussentijds vertrek naar Manchester United wel zitten. Het is nu alleen nog aan de clubs om een deal te sluiten. Voor de rest lijkt het een rustig slot van de winterse transferperiode te worden op Old Trafford. Ook Harry Maguire gaat nergens heen. De geplaagde verdediger werd in verband gebracht met een overgang naar Internazionale, maar Manchester United laat hem niet gaan. Dat meldt Romano althans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen