Slecht nieuws voor Bosz: topbaan lijkt aan zijn neus voorbij te gaan

31 januari 2023, 15:24

Peter Bosz wordt waarschijnlijk niet de nieuwe bondscoach van België. Alles wijst er volgens Het Laatste Nieuws op dat Domenico Tedesco de baan krijgt. De partijen zijn er in hoofdlijnen uit, waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt voordat de contracten worden getekend.

Sporza onthulde maandag dat Bosz één van de twee overgebleven kandidaten is voor het bondscoachschap bij de nationale ploeg van België. Daarbij werd vermeld dat de Nederlandse trainer de tweede keuze is en er in eerste instantie wordt geprobeerd overeenstemming te bereiken met Tedesco.

Dat lijkt nu (min of meer) gelukt. Voor Tedesco ligt een contract tot en met het WK van 2026 klaar. Als de Raad van Bestuur van de KBVB akkoord gaat, wat slechts een formaliteit zou zijn, dan staat niets een samenwerking tussen de Belgische voetbalbond en de Italiaans-Duitse trainer nog in de weg. Tedesco, die bekend staat als 'laptoptrainer', stond eerder aan het roer bij Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig.

Bosz, sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon zonder werkgever, lijkt door te kunnen zoeken naar een nieuwe job. De 59-jarige trainer wordt sinds vorige week veelvuldig in verband gebracht met het trainerschap bij Ajax. De Amsterdammers zijn door het ontslagen van Alfred Schreuder op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Bosz stond in het seizoen 2016/17 eerder aan het roer bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hup naar Ajax Peter !

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Whaha wie wil er nu bij die subtopper trainer worden?.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als eindelijk weer eens een aardig seizoen speelt ben je nog geen topper !!! Seizoen is nog niet afgelopen !

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT hellemaal mee eens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen