Ajax moet Heitinga doorschuiven voor de rest van dit seizoen: "Anders maken ze zijn carrière kapot"

31 januari 2023, 13:58   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 14:03

John Heitinga moet het vertrouwen krijgen om de rest van dit seizoen de leiding te krijgen over de A-selectie van Ajax. Dat is de mening die de meeste betrokkenen rond de club hebben. In de diverse media wordt de situatie van de Amsterdammers besproken, waarbij overall de uitkomst is dat het aanblijven van Heitinga logisch zou zijn. 

In De Telegraaf spreken Rafael van der Vaart, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder zich positief uit voor Heitinga. "Hij heeft Jong Ajax opgegeven om de club te helpen. Als ze nu alweer afscheid van hem nemen als hoofdtrainer maken ze zijn carrière kapot, terwijl hij amper is begonnen. Dat zou onterecht zijn", stelt die laatste in de ochtendkrant. "Binnen Ajax hoor ik dat John het vak heel serieus neemt en volle bak in de psychologie- en managementboeken is gedoken. Dat vind ik mooi om te zien."

Ook Aad de Mos pleit in de podcast van het Algemeen Dagblad ook voor het doorschuiven van Heitinga. "Als ze slim zijn, dan gaan ze met hem verder", vertelde de voormalig trainer van Ajax en PSV. "Ajax weet dat hij kwaliteit meebrengt, anders schuiven ze hem niet door. Bij nieuwe processen horen ook nederlagen, daar loop je altijd een keer tegen aan. Maar denk je dat Johan Cruijff of Louis van Gaal daar het draaiboek al voor hadden klaarliggen", nam De Mos interim-coach Heitinga enigszins in bescherming.

Lees ook: 'Ajax krijgt in zoektocht naar trainer nee te horen uit Argentinië'

Ajax-watcher Johan Inan denkt ook dat het 'niet logisch' is om nu een nieuwe trainer te zoeken. Het meest logische is om eerst een nieuwe technisch directeur te halen in de Johan Cruijff Arena. "Die kan dan bekijken of hij een nieuwe trainer wil halen of dat hij Heitinga laat zitten", stelt Inan in de podcast van het AD. "De vraag is alleen wel of de nieuwe trainer moet worden aangesteld door het huidige technisch hart. Als je ziet wat er is gebeurd nadat Van der Sar zich heeft bemoeid met het technisch beleid, is een aaneenschakeling van fouten geweest."

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat deze trainer voor het elftal staan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen