Blind en Mazraoui balen bij Bayern: megadeal met Cancelo is rond

31 januari 2023, 12:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Slecht nieuws voor Noussair Mazraoui en Daley Blind: Joao Cancelo (28) is de nieuwste aanwinst van Bayern München. De Portugese verdediger komt op Deadline Day over van Manchester City en wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd. Daarbij is bovendien een koopoptie bedongen: die kan met zeventig miljoen euro worden geactiveerd.

Dat hebben beide clubs dinsdagmiddag bevestigd. De gang is opmerkelijk, aangezien Cancelo een belangrijke kracht was de laatste jaren bij The Citizens. Maar de Portugees was toe aan een nieuwe uitdaging en werd eerder gelinkt aan FC Barcelona. Toen Der Rekordmeister zich voor zijn diensten meldde, was de vertrekwens daar. Inmiddels is de deal dus ook al officieel bevestigd. 

Cancelo is van oorsprong een rechtsback en kan worden gezien als concurrent voor de blessuregevoelige Mazraoui. Bovendien wordt Benjamin Bavard al gelinkt aan een overgang naar FC Barcelona, al lijkt dat meer iets voor in de komende zomer. Transferspecialist Fabrizio Romano denkt dat die overgang op z'n vroegst in de komende zomer tot stand komt, waardoor Cancelo achterin extra is. 

Lees ook: Ongeslagen reeks Erik ten Hag door laat tegendoelpunt ten einde

Ook voor Blind is het een behoorlijke domper, aangezien Cancelo ook aan der linkerkant van de achterhoede uit de voeten kan. Dat betekent dat er voor hem minder speeltijd komt dan eerder gedacht, na de blessure van Lucas Hernández. Of Manchester City nog een vervanger gaat halen voor de multi-inzetbare verdediger, is nog niet bekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen