'Bedrijvig FC Utrecht shopt bij Ajax en in België en ziet Sylla verkassen'

31 januari 2023, 12:38

FC Utrecht hoopt in de slotfase van deze transferwindow nog te shoppen bij Ajax. De Domstedelingen willen Victor Jensen overnemen van de Amsterdammers. In de Galgenwaard hopen ze de talentvolle Deen weer tot wasdom te brengen. En dat is niet het enige vuurwerk dat verwacht wordt in de Domstad dinsdag.

Volgens het Deense Extra Bladet is namelijk de verwachting dat FC Utrecht vandaag succesvol zaken doet met Ajax over Jensen. Die maakte een goede indruk bij Rosenborg BK in het afgelopen seizoen en was in 28 wedstrijden bij tien goals betrokken, maar de financiële positie van de club was dusdanig dat ze hem niet konden behouden. Door de komst van Michael Silberbauer is een overgang logischer: het zou gaan om een permanente deal.

Daarnaast komt er zeer vermoedelijk ook nog een Belgische aanvaller naar FC Utrecht: Anthony Descotte (19) moet voor anderhalf jaar worden gehuurd van Charleroi, zo weet Het Nieuwsblad. Daarbij willen de Domstedelingen een koopoptie bedingen. De centrumspits wordt gezien als groot talent, ondanks dat hij dit seizoen in de hoofdmacht van de Jupiler Pro League-club niet tot scoren kwam in tien officiële optredens.

Lees ookEen uitgaande huurtransfer bij Ajax aanstaande

Uitgaande transfers FC Utrecht

Naast de inkomende deals is de verwachting dat Moussa Sylla nog vertrekt bij FC Utrecht: het in de Ligue 2 uitkomende Caën neemt hem permanent over van FC Utrecht, zo schrijft L'Équipe althans. Verder was het deze periode nog redelijk rustig wat betreft transfers in Utrecht. Mimoun Mahi kwam niet meer voor in de plannen en werd voor de rest van dit seizoen verhuurd aan SC Cambuur, terwijl Sparta Rotterdam verdediger Rick Meissen overnam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen