Drukke Deadline Day in Eindhoven: eerste transfer is een feit

31 januari 2023, 10:55   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 11:19

PSV heeft op de slotdag van de winterse transferperiode afscheid genomen van Philipp Max. De 29-jarige linkervleugelverdediger wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt. Zijn opvolger staat al klaar: Patrick van Aanholt staat op het punt om op tijdelijke basis over te komen van Galatasaray.

In de overeenkomst tussen PSV en Eintracht Frankfurt is een optie tot koop opgenomen, waardoor het zomaar zou kunnen dat Max in de zomer de definitieve overstap naar de Duitse club maakt. De koopoptie bedraagt volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad twee miljoen euro. Het komt volgens hem neer op een 'uitgestelde koop', wat betekent dat Max niet meer terugkeert bij PSV.

Max kwam twee en een half jaar geleden voor een kleine acht miljoen euro over van FC Augsburg. PSV haalde de linksback op voorspraak van toenmalig trainer Roger Schmidt naar het Philips Stadion. Max kende een uitstekende start in Eindhoven en ontving al na een paar maanden in Nederlandse dienst zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Duitsland.

Mede door zijn aanvallende kwaliteiten is Max de afgelopen seizoenen van grote waarde geweest voor PSV. De Duitse linksback kwam in 117 officiële wedstrijden in actie voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. Daarin was hij goed voor acht doelpunten en twintig assists. Eintracht Frankfurt wordt zijn derde club in de Bundesliga. Eerder kwam Max uit voor Schalke 04 en FC Augsburg.

Van Aanholt

Waar Max vertrekt, komt Van Aanholt. Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt op Twitter dat PSV en Galatasaray een overeenstemming hebben bereikt over de tijdelijke overgang van de speler. Van Aanholt is onderweg naar Eindhoven, waar hij een medische keuring moet ondergaan alvorens de contracten kunnen worden getekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Aanholt is denk ik met zijn ervaring welkom, maar of hij op zijn leeftijd nog het niveau omhoog gaat brengen bij PSV? Gaat toch dit jaar alweer 33 worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen