Een uitgaande huurtransfer bij Ajax aanstaande, maar 'geen vuurwerk'

31 januari 2023, 10:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op bestuurlijk- en trainersvlak was het de laatste dagen behoorlijk onrustig bij Ajax, maar op de transfermarkt heerst er een serene rust. Het lijkt er ook op dat er rond Ajax op Deadline Day weinig tot niets meer staat te gebeuren. Het enige dat er mogelijk nog op de planning staat, is een uitgaande huurtransfer.

Dat schrijft Voetbal International althans. Was er in de zomer nog een enorme leegloop in Amsterdam en was er voor diverse spelers belangstelling, zal het in de slotfase van de winterwindow normaliter rustig blijven. Ook rond Mohammed Kudus en Edson Alvarez, die in de zomer nog probeerden om een transfer te forceren, speelt er momenteel niets, zo weet het weekblad.

'Vandaag zal er hooguit nog een uitgaande huurtransfer van een talent plaatsvinden, die niet langer in de plannen van de hoofdmacht voorkomt', is de duidelijke eindconclusie van VI over de transfersituatie in de Johan Cruijff Arena. Het vuurwerk komt ditmaal 'vrijwel zeker' niet uit de hoofdstad van Nederland, want bij PSV en Feyenoord staat er juist nog wel veel te gebeuren.

Lees ook: 'Schreuder was tegen komst Heitinga bij Ajax en had grote Brobbey-frustratie'

Transfers Ajax

Verder was het sowieso een relatief rustige window voor Ajax, dat alleen keeper Gerónimo Rulli binnenhaalde. Dat is best opmerkelijk, aangezien er met Daley Blind een basisklant vertrok en Ahmetcan Kaplan opnieuw geblesseerde raakte. Verder trokken ook nog Kik Pierie en Lisandro Magallán de deur achter zich dicht achterin in de Johan Cruijff Arena. Ook Lucas Ocampos en Mohamed Ihattaren gingen weg als opties op de rechterflank voorin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat v/d Sar zelf ook geen transfer maken ?

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mag het hopen

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch met enige verbazing aan het kijken naar het transferbeleid van Ajax. In de zomer was het al dramatisch, maar nu volg ik het ook niet. Ik snap dat je niet met geld kan blijven gooien, maar hoe het er nu voor staat is echter niet goed genoeg en ook niet ruim genoeg. Rensch - Timber - Alvarez - Wijndal dat is volgens mij nu de basis. Waar er eigenlijk al kritiek is dat Alvarez te weinig snelheid heeft en gewoon moeten spelen waar hij al tijden speelt namelijk voor de verdediging. Dan heb je Sánchez als backup voor rechtsback die eigenlijk niet voldoet. Bassey voor het centrum of linksback die ook niet voldoet. Als laatste Kaplan die er maanden uit ligt. Dat is toch niet voldoende voor een topclub die voor de titel gaat, nog Europees speelt en ook nog actief is in de beker? Naar mijn idee moet je minimaal 1 centrale verdediger halen die eigenlijk direct in de basis moet naast Timber. Daarnaast moet je gewoon actief kijken of je eventueel Bassey en Sánchez kan verkopen om daar nog wat voor terug te krijgen. Dat is echt einde verhaal, die gaan het nooit meer redden bij Ajax.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Brobbey daar erger ik me groen en geel aan. Ajax probeer hem zo snel mogelijk te loodsen naar of de bank of naar Jong Ajax of verhuur hem aan Spartak Moskou o.i.d. Brobbey is geen topspits, weggegooid geld.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens hij doet er zelf helemaal niets aan ! Hij heeft een harde hand nodig onder ten Hag was hij stukken beter ! Of betere sfeer 🤔

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT hellemaal mee eens

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is toch onbegrijpelijk? De verdediging is zo lek als een mandje..

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Yes klopt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen