'FC Barcelona hoopt zich op Deadline Day nog te versterken'

31 januari 2023, 09:59   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 10:47

FC Barcelona hoopt zich op de laatste dag van de winterse transferperiode nog te versterken. De Catalanen hebben zich officieel bij LA Galaxy gemeld voor Julián Araujo, die in beeld is om het nakende vertrek van Hector Bellerín naar Sporting Portugal op te vangen. Fabrizio Romano meldt op Twitter dat de eerste aanbieding van Barça is afgeslagen.

Barcelona heeft geprobeerd Araujo voor een huursom plus een koopoptie over te nemen. LA Galaxy heeft dat bod van tafel geveegd. De onderhandelingen zijn nog gaande, wat lijkt te betekenen dat de Amerikaanse club wel bereid is om de 21-jarige rechtervleugelverdediger te laten gaan. Veel tijd om tot een overeenkomst te komen is er niet meer, want over iets meer dan een halve dag sluit de transfermarkt.

Dat Barcelona een rechtsback probeert aan te trekken, heeft te maken met het feit dat Bellerín op het punt staat Camp Nou te verlaten. De viervoudig international van Spanje, afgelopen zomer overgekomen van Arsenal, is de maanden weinig aan spelen toegekomen onder Xavi. Naar verwachting zet hij zijn carrière voort bij Sporting Portugal, al zou het kunnen dat de deal klapt als Barça geen vervanger weet aan te trekken. Sergi Roberto, Jules Koundé en Ronald Araújo zijn spelers van de huidige selectie die ook op de rechtsbackpositie uit de voeten kunnen.

Rustige transferperiode

Voor Barcelona is het verder een relatief rustige transferperiode geweest. Inkomende transfers zijn er niet geweest. Wel nam Barça afscheid van Memphis Depay, die verkocht werd aan Atlético Madrid. Voor komende zomer zijn er al een paar spelers in beeld. Eén daarvan is Benjamin Pavard, die bij Bayern München beschikt over een contract dat nog tot de zomer van 2024 doorloopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen