'Stunttransfer Amrabat naar FC Barcelona, gevolgen voor Frenkie'

31 januari 2023, 07:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech is niet de enige international van Marokko die op de slotdag een zeer fraaie transfer kan gaan maken, maar ook Sofyan Amrabat kan mogelijk een mooie overstap tegemoet zien op Deadline Day. De Spaanse media AS en Marca weten namelijk dat FC Barcelona een meer dan serieuze poging gaat doen voor zijn diensten.

De Catalaanse grootmacht heeft concrete belangstelling voor Amrabat, die zich door een uitstekend WK met Marokko in de kijker speelde bij diverse clubs. Geen van hen heeft echter concreet toegehapt, waardoor FC Barcelona met hem aan de haal hoopt te gaan. Daarbij is een koopdeal niet betaalbaar, maar gaat het in eerste instantie om een huurdeal samen met Fiorentina

Daarmee moet Amrabat 'la bombe' worden op de laatste dag van de transfermarkt van FC Barcelona, dat daarmee wil kijken of Amrabat de aanstaande erfenis van Sergio Busquets kan invullen. De ervaren controleur heeft een aflopend contract en FC Barcelona keek al naar diverse opties om hem te vervangen, maar Amrabat is nu de meest concrete optie. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Frenkie, die ook als controleur van FC Barcelona kan spelen.

Lees ookTransfercoup Spurs kan gevolgen hebben voor Hakim Ziyech

Voor Amrabat zou het een mooie stap zijn, nadat hij in het laatste jaar diverse malen een transfer misliep. Vorig jaar liep een deal met Tottenham Hotspur nét stuk, terwijl in deze winter ook Liverpool concreet werd genoemd voor Amrabat. Ditmaal is de overgang overigens ook nog zeker niet in kannen en kruiken: volgens Marca wordt het nog wel een serieuze 'race tegen de klok'. Daar heeft de club wel ervaring mee: zo werd Luuk de Jong ooit pas vier uur ne deadline gepresenteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen