'Schreuder was tegen komst Heitinga bij Ajax en had grote Brobbey-frustratie'

31 januari 2023, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder was faliekant tegen de komst van John Heitinga als assistent-coach bij Ajax. De man die uiteindelijk de interim opvolger werd van de oefenmeester van de Amsterdammers, zou in eerste instantie worden toegevoegd aan de technische staf ten koste van Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach.

Dat vertelde Valentijn Driessen maandagavond bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik hoorde dat Schreuder zwaar gekant was tegen de komst van Heitinga bij de A-selectie en dat hij dat eigenlijk niet zou accepteren", aldus Driessen over Heitinga, die een dag eerder bevestigde dat hij mondeling al akkoord was voor het assistentschap bij Ajax. Uiteindelijk werd hij tijdelijk de eerste keuze.

Ook Ruud Brood was serieus in beeld, maar hij werd in de pauze opgebeld dat Schreuder werd ontslagen en hij dus niet meer nodig was. "Maar Brood werd benaderd omdat hij jarenlang bij PSV succesvol samenwerking met Phillip Cocu", verduidelijkte Driessen, die deze week contact had met Peter Bosz. "Hij is nog niet benaderd, liet hij weten."

Lees ook: 'Ajax krijgt in zoektocht naar trainer nee te horen uit Argentinië'

Ergernis Brobbey

Daarnaast werd ook de situatie van aanvaller Brian Brobbey besproken. De houding van de spits zorgde voor veel ergernis bij Schreuder. "Hij wordt voor zestien miljoen euro teruggekocht en dat doet hij amper wat. Hij levert geen enkele trainingsarbeid en dat was de grootste frustratie van Schreuder", weet Driessen, die zag dat diens opvolger tot de zelfde conclusie kwam. "En dat was ook het eerste dat Heitinga opmerkte bij Brobbey." Heitinga zette de sterke spits mede daardoor direct op de bank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie had er nog zin om voor Schreuder door het vuur te gaan, niet alleen Brobbery, maar de gehele elftal ,wat ik nou ziet is dat Kudus een beetje teveel zijn post verlaat, hij moet meer op zijn rechtsbuiten positie blijven bij bal verlies

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand bobby had ik nooit terug gekocht

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Duur foutje van Overmars was dat: Brobbey. Wie zit er volgende week op de bank bij Ajax? Reiziger heeft wel iets meer als trainer gepresteerd (oa kampioen geworden met Jong Ajax) dan Heitinga. Nu lijkt het alleen of Reiziger pionnen neerzet. Dan kan je Michel Kreek er ook neerzetten. Gaat gezellig worden gezien Mw. Reiziger de ouwe buren Kreek in Diemen heeft weggetreiterd.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder is een rat dat ie niet wou dat hetinga naar eerste elftal zou door schuiven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen