Frank Wormuth spant arbitragezaak aan tegen FC Groningen

30 januari 2023, 17:47

Frank Wormuth spant een arbitragezaak aan tegen FC Groningen, zo bericht RTV Noord maandagmiddag. De 62-jarige trainer werd op 14 november ontslagen, maar heeft nog altijd geen overeenstemming bereikt met zijn oude club over een financiële vergoeding. De zaak dient op donderdag 23 februari in Zeist.

Het is inmiddels twee en een halve maand geleden dat Wormuth op straat werd gezet door Groningen, maar de trainer en club zijn nog niet van elkaar af. "Er is een juridisch verschil van inzicht over een bepaald onderdeel in het contract en dat willen we laten toetsen", laat zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof weten. "Dat is nog onder de rechter. Het is ook geen vervelend iets tussen FC Groningen en Frank, maar een juridisch verschil van inzicht. Dat moet je toetsen en dat kan maar bij één instantie: de arbitragecommissie van de KNVB."

Het is onduidelijk over welke bepaling in het contract Wormuth en Groningen het verschil van inzicht hebben. De Groningers zijn de arbitragezaak in ieder geval met vertrouwen tegemoet. "Wij zijn onze contractuele afspraken nagekomen", vertelt woordvoerder Richard van Elsacker. "Wij hebben Frank het verschuldigde bedrag uitbetaald. Hij leest de gemaakte afspraken anders. Het ligt nu bij juristen. Wij zien de zaak met vertrouwen tegemoet."

Onder Wormuth ging Groningen als nummer vijftien van de Eredivisie de winterstop in. De Trots van het Noorden vond geen adequate vervanger en besloot verder te gaan met Dennis van der Ree, die het seizoen zal afmaken. Een sportieve ommekeer heeft onder zijn leiding nog niet plaatsgevonden. Sterker nog: de Groningers zijn inmiddels afgezakt naar de laatste plaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen