Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lionel Messi heeft spijt van zijn confrontatie met Louis van Gaal

Lionel Messi heeft spijt van zijn confrontatie met Louis van Gaal

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 januari 2023 – Lionel Messi heeft in gesprek met TyC Sports voor het eerst uitgebreid teruggeblikt op het WK in Qatar, waar de 35-jarige aanvaller zich onsterfelijk maakte door met Argentinië de wereldtitel te winnen. Onder meer de tumultueus verlopen kwartfinale tegen het Nederlandse komt ter sprake in het interview. Van zijn gedrag ten aanzien van Louis van Gaal heeft Messi spijt.

Vrijwel direct na het bereiken van de halve finale zocht Messi de confrontatie met Van Gaal. Later bleek dat de aanvaller gekrenkt was door de uitspraken die de bondscoach over hem had gedaan. "Ik heb er van tevoren niet over nagedacht. Het gebeurde gewoon. Ik wist wat hij in aanloop naar de wedstrijd over mij had gezegd. Zelfs teamgenoten begonnen daarover tegen mij. Nu ik erop terugkijk, vind ik het niet leuk wat ik deed. Ik hou er niet van dat om dat soort dingen te doen.  Maar goed, dit zijn momenten waar de druk er volop staat, er veel nervositeit is en alles heel snel gebeurt. Ik heb gereageerd zoals ik heb gereageerd, maar ik heb er niet van tevoren over nagedacht. Het gebeurde gewoon. Het is niet een indruk die ik wil achterlaten, maar dit soort dingen gebeuren."

Van Gaal refereerde in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië aan de ontmoeting met het Zuid-Amerikaanse land op het WK in 2014. Messi had die wedstrijd geen bal aangeraakt, stelde de bondscoach. De uitspraken van Van Gaal werkten als een rode lap, want niet alleen Messi, ook de andere Argentijnen waren getergd de Nederlandse trainer een lesje te leren. Messi kreeg het na afloop van de wedstrijd tegen Oranje overigens niet alleen aan de stok met Van Gaal, maar ook met Wout Weghorst. "Waar kijk je naar, dwaas? Loop door", riep Messi naar Weghorst op het moment dat hij de Argentijnse televisie te woord stond.

Argentinië versloeg na het Nederlands elftal ook Kroatië en Frankrijk en werd daardoor wereldkampioen. De spectaculaire finale tegen de Fransen heeft Messi nog altijd niet teruggekeken. "Ik heb samenvattingen gezien, beelden van feestvierende supporters, maar de finale in zijn geheel niet." Ook voor zijn familie was het WK een bijzondere ervaring. "Thiago (zijn zoon, red.) genoot, leefde mee en leed. Na de wedstrijd tegen Nederland huilde hij. Mateo (zijn andere zoon, red.) ging rekenen na de verloren wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Ciro (zijn derde zoon, red.) begrijpt er het minst van, maar de andere twee hebben als fans meegeleefd. Zelfs toen we terug waren in Parijs, misten we Qatar. We hadden er een geweldige tijd." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd