'PSV gaat Max uitzwaaien; komst Van Aanholt steeds dichterbij'

30 januari 2023, 13:19   Bijgewerkt: 30 januari 2023, 13:25

PSV wil zich in de laatste dagen van de winterse transferperiode weliswaar graag nog versterken met een nieuwe aanvaller, maar ook wat uitgaande transfers betreft staat er nog wat te gebeuren. Philipp Max is hard op weg om de huidige nummer drie van de Eredivisie in te ruilen voor Eintracht Frankfurt. De Eindhovenaren willen de vleugelverdediger verhuren met een koopoptie.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans op basis van bronnen rondom Max. 'Een deal lijkt aanstaande, al moet Max nog wel medisch gekeurd worden', klinkt het. Zo staat PSV dus op het punt wederom al dan niet tijdelijk afscheid te nemen van een verdediger. Zondagavond maakten de Eindhovenaren al bekend dat Fredrik Oppegard het seizoen op huurbasis afmaakt bij Go Ahead Eagles. Max is dus de volgende vleugelverdediger die de deur van het Philips Stadion achter zich dicht zal gaan trekken.

Max maakte in de zomer van 2020 de overstap van FC Augsburg naar PSV. De Eindhovenaren telden een slordige 7,7 miljoen euro neer voor de komst van de Duitser, die onder leiding van toenmalig trainer Roger Schmidt niet uit de basiself was weg te denken. Max maakte tijdens zijn eerste seizoen in Nederland vooral indruk door zijn aanvallende bijdrage. In 44 wedstrijden in alle competities was hij goed voor zes doelpunten en twaalf assists. Max speelde zich dankzij zijn goede prestaties in Eindhoven zelfs in de kijker van de nationale ploeg. Hij debuteerde op 11 november 2020 in Die Mannschaft en maakte daarna nog tweemaal zijn opwachting, waaronder in de historische afstraffing door Spanje in de Nations League. De Spanjaarden wonnen op 17 november 2020 met 6-0.

Van Aanholt

Het aanstaande vertrek van Max maakt de weg vrij voor de entree van Patrick van Aanholt. Verschillende binnenlandse media maakten zondagavond al melding van de interesse van PSV in de ervaren vleugelverdediger, die in het verleden ook al op de radar stond in Eindhoven. Van Aanholt maakte in de zomer van 2021 de overstap van Crystal Palace naar Galatasaray, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2024. Volgens het ED staat PSV inmiddels op het punt Van Aanholt binnen te halen als winterversterking. Het is enkel nog aan de clubs om een deal te sluiten. 'Het lijkt erop dat PSV de verdediger wil huren van Galatasaray. Koop is mogelijk als Van Aanholt daar een flink deel van zijn resterende salaris meegrkijgt en PSV met Galatsaray tot een overeenkomst kan komen', klinkt het.  

Bakayoko 

Ondertussen moet PSV op de valreep ook nog vrezen voor het vertrek van Johan Bakayoko. PSV nam tijdens deze transferperiode al afscheid van Cody Gakpo en Noni Madueke en nu schijnt Paris Saint-Germain zich te beraden over een aanbieding voor Bakayoko. Dat meldt L'Équipe althans. Bakayoko kwam vooralsnog achttien keer in actie voor de hoofdmacht van PSV, goed voor drie doelpunten. Hij heeft in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2025.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen